Παρασκευή, Οκτωβρίου 31, 2008

Δήλωση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΑΣ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΑΣ Ροδόπης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με την ευκαιρία των κινητοποιήσεων των συμπολιτών μας, εργαζόμενων στην ΕΑΣ Ροδόπης, εκφράζω για μία ακόμα φορά την αταλάντευτη συμπαράστασή μου στον ώριμο και τεκμηριωμένο αγώνα τους. Η συγκυρία της διεθνούς οικονομικής κρίσης και των περίεργα επιλεκτικών ενισχύσεων της Πολιτείας εξαιτίας αυτής, δυναμώνει την πεποίθηση όλων μας ότι μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε με ειδικό τρόπο και κατά προτεραιότητα την παρακμάζουσα ακριτική μας περιοχή. Το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης πλήττεται ήδη από καιρό από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία. Όσο καθυστερούμε να την αντιμετωπίσουμε εγκληματούμε. Ήδη έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο. Οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν πειστικές και βιώσιμες απαντήσεις.

Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων της ΕΑΣ Ροδόπης και η αγωνία των αγροτών μας για ανάσχεση των δυσμενών εξελίξεων για τη γεωργική παραγωγή, συμπλέκονται μεταξύ τους καθώς και με την γενικότερη δυσπραγία των νοικοκυριών στο νομό μας και την πρόδηλη πλέον αποβιομηχάνιση που κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να συγκαλύψει.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λέει την αλήθεια. Οι ενέργειές της πρέπει να καθοδηγούνται από το στόχο της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Με ασφαλείς προϋποθέσεις και όχι με πρόχειρες και αγχωτικές κινήσεις. Με συνειδητοποίηση των ευθυνών των κυβερνώντων για όλους τους πολίτες της Ροδόπης. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΑΣ υπενθυμίζει σε όλη την κοινωνία τις προτεραιότητες για τις οποίες πρέπει όλοι να μεριμνούμε υπεύθυνα, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς υστερόβουλες μικροκομματικές στοχεύσεις. Και κυρίως, χωρίς κοροϊδία και παραπλάνηση.

Σαν Βουλευτής Ροδόπης είμαι πρόθυμος να ανταποκριθώ στην υποστήριξη του διεκδικητικού σχεδιασμού των εργαζομένων της ΕΑΣ Ροδόπης, οι οποίοι, μαζί με τους εργαζόμενους στον Όμιλο Λαναρά, δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης σε όλη τη Ροδόπη.

Τους εύχομαι λοιπόν «καλό κουράγιο και καλή δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: