Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

Ερώτηση για το Ειδικό Σχολείο

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα την απαράδεκτη εμφάνιση του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Άθλια εμφάνιση του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής»

Στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας και παρά τις υποσχέσεις για εκμοντερνισμό, για «παρεμβάσεις», για «λύσεις» από τη Ν.Δ., η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Η πραγματικότητα στην εξωτερική εμφάνιση και τον περιβάλλοντα χώρο που αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής είναι αποκαρδιωτική. Η άθλια εικόνα εγκατάλειψης του κτιρίου προσβάλλει τον πολιτισμό που πρέπει να εξυπηρετεί η λειτουργία της μονάδας αυτής. Το γεγονός έχει καταγραφεί και σε σχετικά δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν τύχει εισέτι καμιάς απάντησης.

Μια επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής μπορεί να πείσει κάθε καλοπροαίρετο πολίτη πώς η ακαταλληλότητα του αρμόδιου μηχανισμού μπορεί να καταρρακώσει το κύρος της Πολιτείας. Να ανησυχήσει ακόμα και τους ήδη υποψιασμένους πολίτες για την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Να δημιουργήσει αμφιβολίες και αγανάκτηση για την αδυναμία των αρμοδίων να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και με προτεραιότητα τα τυπικά μικρά αλλά κατ΄ ουσία πολύ σημαντικά προβλήματα που αθροιζόμενα συνθέτουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Τι προτίθεται να πράξει για τον ευπρεπισμό κατ΄αρχάς του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής

2. Πώς αξιολογεί την εν γένει λειτουργία και υποστήριξη από την Πολιτεία της μονάδας αυτής και με ποια μέτρα σχεδιάζει να την ενισχύσει στο μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: