Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Συλλυπητήρια για Γ. Παπαδημητρίου

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το θάνατο του συναδέλφου του Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Παπαδημητρίου, δήλωσε τα εξής:

Η απώλεια του σεβαστού δασκάλου και συναδέλφου μου στη Βουλή Γιώργου Παπαδημητρίου προκαλεί μεγάλη θλίψη. Ο κορυφαίος επιστήμονας και υπεύθυνος πολιτικός άνδρας, προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στην χώρα μας, λαμπρύνοντας με την προσωπικότητα και τις ικανότητές του, με την παρουσία, το λόγο και το έργο του τη δημόσια ζωή. Τίμησε με τρόπο ξεχωριστό την επιστήμη και την πολιτική του παράταξη σε κάθε θέση από την οποία υπηρέτησε τα κοινά. Ανεκτίμητη ήταν ιδιαιτέρως η προσφορά του για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η άμεση συνεργασία μου στη Βουλή με έναν ακαδημαϊκό δάσκαλο της φήμης του Γιώργου Παπαδημητρίου στο Συνταγματικό Δίκαιο κάνει τη θλίψη μου μεγαλύτερη. Υπήρξα αναπληρωτής του ως εισηγητή στο ΚΤΕ Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πριν από μερικούς μήνες τον διαδέχτηκα στη θέση του εισηγητή Επικρατείας. Γι αυτό αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη, ώστε να φανώ αντάξιός του, ως ελάχιστο χρέος και στη δική του μνήμη.

Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: