Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Δήλωση για το επίδομα θέρμανσης

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το θέμα της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αφού πέρασαν 5 χρόνια στην εξουσία και μετά την επανειλημμένη καταψήφιση των 4 συναπτών προτάσεων νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη χορήγηση του αναγκαίου κάθε περίοδο επιδόματος θέρμανσης, η Κυβέρνηση ανακάλυψε σήμερα, προεκλογικά, τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και προσπαθεί να εντυπωσιάσει επικοινωνιακά παράγοντας βαρύγδουπα μηνύματα για την ευαισθησία της.

Η πολιτική της σύγχυση και ο πανικός όμως δεν μπορεί να καταρρακώνουν το κύρος της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες. Την ύστατη στιγμή, προ των πυλών της Άνοιξης, δίνει πολύ καθυστερημένα ένα επίδομα – κοροϊδία. Η ίδια η διαδικασία δε καταβολής αποδεικνύει προχειρότητα, σύγχυση και αμηχανία και ταλαιπωρεί ψυχολογικά τους κατά τεκμήριο πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φορείς χορήγησης του επιδόματος είναι κατακερματισμένοι και οι πρακτικές χορήγησης ασύμμετρες. Ενδεικτικά, για τα Άτομα με Αναπηρία και τους Νεφροπαθείς που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα, όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος αλλά δεν έχει καν καταστρωθεί η σχετική διαδικασία.

Όταν το βαρέλι πετρελαίου σκαρφάλωνε στα 70, 80, 100 και 140 ευρώ, και είχαμε φθάσει στο σημείο να μην θεωρούνται αστείο οι διαφημίσεις Τραπεζών για πετρελαιοδάνεια, απέρριπταν τις υπεύθυνες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ να δοθεί επίδομα θέρμανσης από 300 έως 500 ευρώ. Σήμερα δίνουν επίδομα θέρμανσης-κοροϊδία από 100 έως 200 ευρώ. Δηλαδή από 34.000 μέχρι 70.000 δραχμές. Το χειμώνα του 2000-2001, με το βαρέλι πετρελαίου φθηνότερο από ό,τι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ έδωσε επίδομα θέρμανσης από 30.000 μέχρι 50.000 δραχμές. Ταυτόχρονα, τα καρτέλ των καυσίμων θησαυρίζουν. Πολλά νοικοκυριά υποφέρουν. Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: