Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2009

Ερώτηση για Πυροσβεστική

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: «Μετεγκατάσταση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής»

Η Κομοτηνή, πόλη έδρα ευρωπαϊκής διοικητικής Περιφέρειας και σε τροχιά οικιστικής ανάπτυξης, διαθέτει έναν αστικό ιστό ο οποίος εμφανίζει τυπικά χαρακτηριστικά πυκνής δόμησης και επιβαρυμένης κυκλοφοριακής φόρτισης. Για την καθημερινότητα των πολιτών λοιπόν, είναι αφόρητη η συνεχιζόμενη παραμονή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής στην καρδιά της πόλης, η οποία επιβαρύνει αναίτια το ρυθμό της κυκλοφορίας και δεν επιτρέπει τη σοφότερη χρήση του χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένη (ελεύθερου και δομημένου). Από την άλλη, πέραν της αίσθησης και των αναγκών του μέσου πολίτη, ακόμα σημαντικότερη είναι η ακαταλληλότητα του κτιρίου, λειτουργικά και συμβολικά. Αφενός απαξιώνεται η κομβικής σημασίας παρουσία και επαγγελματική υπόσταση των άξιων πυροσβεστών μας σε ένα παμπάλαιο κτίριο που μας προσβάλλει όλους, και αφετέρου δεν συνάδει με τις σύγχρονες προδιαγραφές υποστήριξης του πυροσβεστικού έργου από τις κατάλληλες υποδομές.

Παρά τις (συνήθως προεκλογικές) μεγαλοστομίες περί προτεραιότητας στο Νομό Ροδόπης, που εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιεί η κυβερνητική παράταξη για επικοινωνιακούς λόγους, τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης στο θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία και έχουν προκαλέσει σοβαρά παράπονα για υστέρηση του Νομού Ροδόπης στο θέμα αυτό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ συνεπώς ο κ. Υπουργός σε ποιο σημείο βρίσκεται ο σχεδιασμός μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και αν μπορεί να δεσμευτεί για το χρονικό σημείο ολοκλήρωσής του.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: