Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009

Ερώτηση για επίδομα θέρμανσης σε ΑμεΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

1. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα: «Εμπαιγμός των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) του Νομού Ροδόπης για την καταβολή του επιδόματος κοινωνικής συνοχής (θέρμανσης)»

Η επίδειξη προχειρότητας και στείρου επικοινωνιακού τακτικισμού εκ μέρους της Κυβέρνησης αναστατώνει για μία ακόμη φορά τους πολίτες του Νομού Ροδόπης και ειδικότερα την ευαίσθητη κατηγορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Η Κυβέρνηση με το Νόμο 3746/2009, μετά την φορτική και εποικοδομητική πολιτική πίεση του ΠΑΣΟΚ, θεσμοθέτησε για την τρέχουσα περίοδο το επίδομα κοινωνικής συνοχής («επίδομα θέρμανσης») για τις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού. Κατηγορήθηκε δικαιολογημένα για καθυστέρηση, υποκρισία και έλλειψη αποφασιστικότητας, δίνοντας αυτή μια πενιχρή βοήθεια στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, αναντίστοιχη με τις ανάγκες τους.

Πιστεύοντας ότι εκφράζω μεγάλη μερίδα πολιτών του Νομού Ροδόπης, στις 20 Φεβρουαρίου έκανα μια δημόσια πολιτική δήλωση όπου ανάμεσα στα άλλα άσκησα κριτική στην Κυβέρνηση για τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος η οποία αποδεικνύει προχειρότητα, σύγχυση και αμηχανία και ταλαιπωρεί ψυχολογικά τους κατά τεκμήριο πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας. Στη δήλωση αυτή εντόπισα ότι οι φορείς χορήγησης του επιδόματος είναι κατακερματισμένοι και οι πρακτικές χορήγησης ασύμμετρες. Ως παράδειγμα έφερα την περίπτωση των ΑμεΑ και των Νεφροπαθών που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα, διότι όχι μόνο δεν είχε για αυτούς ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος αλλά δεν είχε καν καταστρωθεί η σχετική διαδικασία.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε πανηγυρικά από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Λέγκα η μεταφορά πιστώσεων ύψους 13 εκ ευρώ σε 28 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, με εκείνη της Ροδόπης ανάμεσά τους, προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα. Δημιουργήθηκε έτσι εύλογα η εντύπωση ότι καταβάλλεται πλέον αυτό το επίδομα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση σε πολλούς δικαιούχους, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έσπευσαν να το λάβουν!

Επειδή όλη αυτή η συμπεριφορά της Κυβέρνησης παραπλανεί τους πολίτες, δημιουργεί αναστάτωση και ταλαιπωρία ειδικά σε οικογένειες με μειωμένη δυνατότητα να μεριμνούν για τις γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις και να μετακινούνται στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα πλήττει το κύρος της Πολιτείας εφόσον δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό Τύπο

Επειδή ενισχύονται τα συμπεράσματα της δήλωσής μου της 20ης Φεβρουαρίου περί καθυστέρησης, προχειρότητας, σύγχυσης, αμηχανίας και ψυχικής ταλαιπωρίας για κατά τεκμήριο πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

1. Γιατί προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη των Ατόμων με Αναπηρίες αλλά και όλων των πολιτών του Νομού Ροδόπης;

2. Πότε επιτέλους θα καταβληθεί το επίδομα κοινωνικής συνοχής («θέρμανσης») στα ΑμεΑ και τους νεφροπαθείς του Νομού Ροδόπης;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: