Τετάρτη, Απριλίου 01, 2009

Δήλωση για την απεργία της 2ας Απριλίου

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, για την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων της 2ας Απριλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε καιρούς κρίσιμους, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας επιλέξανε για μία ακόμη φορά το δρόμο της αγωνιστικής τοποθέτησης και διεκδίκησης. Με την ευκαιρία της πανελλαδικής κινητοποίησης της 2ας Απριλίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώνω τη φωνή μου με όσους διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο και δεν υποκύπτουν στις στείρες κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί και ψηφίζει στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας, εκτός κανονικής κοινοβουλευτικής διαβούλευσης, το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο, δίνοντας το μήνυμα και για αντίστοιχες πρακτικές και στον ιδιωτικό τομέα. Τα θύματα της κρίσης καλούνται να πληρώσουν – μόνο αυτά – τις συνέπειές της.

Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας βλέπουν αγανακτισμένοι:

Να μην ελέγχονται οι off shore εταιρείες, τα βασικά οχήματα αφορολόγητης συσσώρευσης περίσσιου πλούτου

Τα 28 δις € του πακέτου στήριξης να μην φθάνουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη για να τονωθεί η αγορά

Μια κυβέρνηση πανικόβλητη να φορτώνει με ολοένα και περισσότερα βάρη τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς

Τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τις τράπεζες να μένουν στο απυρόβλητο.

Ο δρόμος του αγώνα και της συμμετοχής είναι πια μονόδρομος. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δυναμικά δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων όλης της χώρας. Ως Βουλευτής συντάσσομαι κι εγώ με τους προβληματισμένους και ανήσυχους πολίτες όλης της Ελλάδας στην προσπάθεια να αλλάξουμε την πορεία της χώρας, για να κατανοήσει η Κυβέρνηση ότι η αγορά, η οικονομία χρειάζεται οξυγόνο και όχι στραγγαλισμό. Ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τα άδικα και πρόχειρα μέτρα που πλήττουν μονομερώς και αποφασιστικά το οικογενειακό τους εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: