Τετάρτη, Απριλίου 01, 2009

Πρωτάθλημα Νεφροπαθών

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 20 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε, ότι από 2 έως 5 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 21ο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών με τη συμμετοχή όλων των σχετικών Συλλόγων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στα εξής αθλήματα:

§ Στίβος

§ Κολύμβηση

§ Bowling

§ Επιτραπέζια Αντισφαίριση

με σκοπό - μεταξύ άλλων - την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας, γεγονός που δεν είναι μόνο ιατρικό, νομικό και θρησκειολογικό, αλλά πρωτίστως κοινωνικό και πολιτικό. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που η Βουλή των Ελλήνων - αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος και συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης της απέναντι στην κοινωνία - με ειδική συνεδρίασή της στις 10/3/2009 ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνεχίσει αυτήν την «σταυροφορία ζωής», όπως πολύ εύστοχα είχε πει ο τότε πρόεδρος του Σώματος ο Απόστολος Κακλαμάνης, που ξεκίνησε πρώτος αυτή την πρωτοβουλία έντεκα (11) χρόνια πριν.

Μεταξύ των άλλων αθλητών, θα συμμετάσχει και ο Βουλευτής της Β’ Πειραιά Γιάννης Διαμαντίδης, ως μεταμοσχευμένος νεφροπαθής αθλητής του Συλλόγου «Λέοντες του Πειραιά», στο αγώνισμα του Bowling, που θα γίνει στο Ίλιον (Εμπορικό Κέντρο «Escape» Λεωφ. Δημοκρατίας 336) την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009 στις 11π.μ, προκειμένου να αναδειχθεί η πράξη της δωρεάς οργάνων ως γεγονός υψίστης φιλαλληλίας, που μπορεί να δώσει ζωή στους συνανθρώπους μας.

Οι καλύτεροι αθλητές της διοργάνωσης, θα εκπροσωπήσουν την Ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Αυστραλία.

ΣΕΡΡΩΝ 52 • 18120 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 49 79 819 • e-mail: diamantidis@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: