Τρίτη, Απριλίου 14, 2009

Ερώτηση για νέο χαράτσι σε αγρότες, κτηνοτρόφους

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ OIKONOMIAΣ KAI OIΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Η Κυβέρνηση επιβάλλει νέο χαράτσι σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Έντονη οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και όλους τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Νομού Ροδόπης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, μετά από την απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλλει νέο χαράτσι μέσω του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ).

Συγκεκριμένα, με νεότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεν θα εξαιρούνται αποθήκες, σταβλικοί χώροι καθώς και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις από το ΕΤΑΚ, έστω και αν οι παραπάνω εγκαταστάσεις βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό κάτω των χιλίων (1000) κατοίκων.

Όλοι οι ιδιοκτήτες αυτών των εγκαταστάσεων θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν ετήσιο τέλος το οποίο αντιστοιχεί σε τουλάχιστον σε ένα (1) ευρώ ανά τετραγωνικό μετρό, ενώ με το άρθρο 11 του ν. 3634/2008 που πριν από λίγους μήνες ψήφισε η Κυβέρνηση, προβλεπόταν εξαίρεση από το τέλος, προκειμένου οι κάτοικοι των χωριών με πληθυσμό μικρότερο των 1000 κατοίκων να μην έχουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Με αυτή την απόφασή της η Κυβέρνηση δείχνει την κοινωνική της αναλγησίας, καθ’ ότι επιβαρύνει ακόμη περισσότερο οικονομικώς ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γνωρίζει ότι η επιβολή αυτού του άδικου τέλους πλήττει ιδιαίτερα τους αδύναμους οικονομικά πληθυσμούς μικρών περιοχών και ιδιαίτερα τους γεωργούς και κτηνοτρόφους του Νομού Ροδόπης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση, ώστε να εξαιρεθούν από το χαράτσι του ΕΤΑΚ αποθήκες, στάβλοι και άλλες γεωργικές εγκαταστάσεις και ημιτελή κτίσματα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: