Δευτέρα, Μαΐου 04, 2009

Χαιρετισμός προς την Ομοσπονδία
Θρακικών Σωματείων Ευρώπης

Χαιρετισμός του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή προς την Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων Ευρώπης για τις εκδηλώσεις των απόδημων Θρακιωτών στις Βρυξέλλες για το γιορτασμό των φετινών «Ελευθερίων».

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της Ο.Θ.Σ.Ε.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας και χαιρετίζω με ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις σας.

Συγχαρητήρια για τη συνολική σας προσπάθεια και ιδιαίτερα για πρωτοβουλίες σας με τις οποίες διατηρούνται και ενισχύονται οι δεσμοί σας με την Ελλάδα, αναπόσπαστο κομμάτι και πρεσβευτές της οποίας αποτελείτε, εκπροσωπώντας δε την ακριτική μας Θράκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Ευρώπη. Η γόνιμη παρουσία σας επιβεβαιώνει την αντοχή και την παραγωγικότητα των κοινωνικών δεσμών καταγωγής από την προικισμένη Θράκη μας. Είμαστε όλοι περήφανοι για σας και σίγουροι για την εξασφάλιση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής σε δύσκολους καιρούς χάρη σε συλλογικές οργανώσεις όπως η δική σας. Η γνώση και ο σεβασμός στις ρίζες και την ιστορία μας, η μετάδοση των ηθών και των εθίμων μας στους νέους, η προστασία της ταυτότητας και της γλώσσας μας, αποδεικνύονται προϋπόθεση για συλλογική ευημερία και προκοπή.

Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις μου στην «προανακριτική Επιτροπή» της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη, δεν μου επιτρέπουν να τιμήσω δια ζώσης τη σειρά των εκδηλώσεών σας. Ωστόσο μπορείτε να θεωρήσετε ότι ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπος του λαού της Ροδόπης, στέκομαι υπέρ μιας συνειδητής πολιτικής ενίσχυσης των αδελφών μας που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, σε κάθε δυνατό επίπεδο και ιδιαίτερα την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την επαγγελματική και κοινωνική πρόοδο των Απόδημων Ελλήνων. Η Πολιτεία πρέπει να ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί προτεραιότητα της εθνικής μας πολιτικής και ότι ο ρόλος του έχει αποδειχθεί σημαντικός και πολυδιάστατος για κάθε πτυχή της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της σύγχρονης Ελλάδας.

Μπορείτε να βασίζεστε στην εν γένει συμπαράστασή μου στις ξεχωριστής ποιότητας δραστηριότητές σας. Σας διαβεβαιώνω ότι είμαι στη διάθεσή σας για να συνεργασθούμε για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους Συλλόγους σας και γενικότερα τον Απόδημο Ελληνισμό.

Κρατήστε ψηλά τη σημαία της Θράκης και διατηρήστε άσβεστη τη φλόγα της καταγωγής σας

Σας ευχαριστούμε που αδιάκοπα διαφυλάσσετε και τιμάτε την κληρονομιά των Ελευθερίων της Θράκης

Καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας

Γεώργιος Πεταλωτής

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: