Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2009

ΔΗΛΩΣΗ για αποτέλεσμα Ευρωεκλογών 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου τελείωσε. Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια καθαρή νίκη, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Η πολιτική της Ν.Δ. αποδοκιμάστηκε χαρακτηριστικά. Ο τόπος έχει πια αποκτήσει και επισήμως μια ευδιάκριτη νέα προοπτική διακυβέρνησης. Η σύγκριση τόσο με τις Ευρωεκλογές του 2004 όσο και με τις βουλευτικές εκλογές του 2007 είναι εύγλωττη. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων. Η πολύ καλή δουλειά και ο αγώνας όλων των στελεχών του κόμματος, αρχίζοντας από τον Πρόεδρό του, τον Γιώργο Παπανδρέου και καταλήγοντας στους φίλους και τα μέλη μας, έπεισε σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού για το κύριο διακύβευμα των εκλογών αυτών και επιδοκιμάστηκε. Αποτελεί βαριά μας ευθύνη να πολλαπλασιάσουμε την επιρροή μας και να διεκδικήσουμε ακόμα πιο δυναμικά την προσοχή και την επιδοκιμασία των πολιτών, σε κάθε σημαντικό ζήτημα που τους απασχολεί, στην προοπτική μιας δίκαιης κοινωνίας με ποιοτικά και επαρκή δημόσια αγαθά και απτές ευκαιρίες προσωπικής προκοπής για τον καθένα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη ηττημένη. Παρά την κατάχρηση του φύλλου συκής περί ιδιοκτησίας του αξιοπρόσεκτου ποσοστού αποχής, με τη φιλολογία περί ψηφοφόρων που τιμωρούν προσωρινά και επανέρχονται, η ΝΔ δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο κυβερνητικός πολιτικός της κύκλος έκλεισε. Η επιβίωσή της από δω και πέρα ως κυβέρνησης ωφέλιμης για τη χώρα θα αποτελέσει μάλλον παραδοξότητα, άρα φαίνεται απίθανη. Δυστυχώς, κάθε ημέρα που περνά στην εξουσία, προσθέτει όλο και περισσότερα προβλήματα στη χώρα.

Ως Βουλευτής Ροδόπης ευχαριστώ κάθε φίλο, μέλος και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ που συνεισέφερε στην κοινή προσπάθεια για να εμφανισθεί το θετικό πολιτικό αποτέλεσμα στο νομό μας. Αποτέλεσμα που δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον. Που επιβεβαιώνει την τεκμηριωμένη κριτική μας για τις παλαιοκομματικές μεθόδους τις οποίες έχει από καιρό επιλέξει η Ν.Δ. για να παραπλανήσει το λαό της Ροδόπης σχετικά με το «έργο» της. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας που έκλεισαν τα αυτιά τους στις μηδενιστικές και άστοχες παροτρύνσεις για μια εκλογική συμπεριφορά που αδικεί τα προβλήματά τους .

Στο πλαίσιο της ανάγκης ενδυνάμωσης των σχέσεων εμπιστοσύνης ενός κόμματος εξουσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ, με τους πολίτες, ώστε να αντιμετωπίσουμε το μέρος εκείνο της υψηλής αποχής που έχει γνήσια πολιτικά κίνητρα και εκφράζει έναν υγιή προβληματισμό, μετά το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, νιώθω ακόμα πιο υπεύθυνος να εργασθώ συλλογικά με όλους τους πολίτες και φορείς της Ροδόπης, για να επιτύχουμε το στόχο της τοπικής ανάπτυξης, με ειλικρίνεια και έμφαση στην ουσία. Με μέριμνα να προστίθεται και να αξιοποιείται η Ροδόπη στη διαμόρφωση των εθνικών πολιτικών του Κινήματός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: