Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

Ερώτηση για τους αστρονομικούς μισθούς και απεριόριστες σπατάλες στην Εθνική Ασφαλιστική

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής μαζί με άλλους συναδέλφους του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό, με θέμα τους αστρονομικούς μισθούς και τις απεριόριστες σπατάλες στην Εθνική Ασφαλιστική.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: «Οι αστρονομικοί μισθοί και οι απεριόριστες σπατάλες στην Εθνική Ασφαλιστική διαψεύδουν τις κατά καιρούς υποκριτικές και εικονικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ενώ ταυτόχρονα οδηγούνται στο ξεπούλημα δημόσιες επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, αφού έχουν λεηλατηθεί από τους ολίγους ημέτερους και εκλεκτούς πριν την εκποίηση».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής σας στη Βουλή στις 20-3-2004 αναφερόμενος στους μισθούς στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δηλώνατε χαρακτηριστικά:

«Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται».

Επίσης στις 25/2/09 για άλλη μια φορά εξαγγέλατε τα ίδια, δίδοντας την εντύπωση ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα διακυβέρνησης από την παράταξή σας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του».

Όλα αυτά σήμερα φαντάζουν υποκριτικά, όταν άλλα διακηρύσσετε και άλλα πράττετε σύμφωνα με όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Τα γεγονότα και η πραγματικότητα διαψεύδουν τις εξαγγελίες σας όταν συγκεκριμένα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής αμείβονται με αστρονομικούς μισθούς, ενώ την ίδια ώρα έχετε επιδοθεί σε φορολεηλασία σε βάρος των ασθενέστερων.

Συγκεκριμένα εισπράττουν:

Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ300.000€ ετησίως+Μπόνους +Πιστωτικές Κάρτες +Έξοδα παράστασης +Αυτοκίνητα κλπ
Σ. ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ210.000€ ετησίως+Μπόνους +Πιστωτικές Κάρτες +Έξοδα παράστασης +Αυτοκίνητα κλπ
Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ210.000€ ετησίως+Μπόνους +Πιστωτικές Κάρτες +Έξοδα παράστασης +Αυτοκίνητα κλπ
Α. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ180.000€ ετησίως+Μπόνους +Πιστωτικές Κάρτες +Έξοδα παράστασης +Αυτοκίνητα κλπ
Ι. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ180.000€ ετησίως+Μπόνους +Πιστωτικές Κάρτες +Έξοδα παράστασης +Αυτοκίνητα κλπ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1.500.000€ Και επαναπροσλαμβάνεται με 200.000€ ετησίως
ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 6.000.000€ ετησίως+Μπόνους +Πιστωτικές Κάρτες +Έξοδα παράστασης +Αυτοκίνητα κλπ

Μετά τα παραπάνω

Τι απαντάτε για τις σημερινές υπερβολικές και προκλητικές αμοιβές των στελεχών που εσείς και η Κυβέρνησή σας διορίσατε, που ανατρέπουν όλα όσα εξωπραγματικά θέλετε να περάσετε επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: