Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

Ερώτηση για έλλειψη Οδηγών στη Νομαρχία Ροδόπης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη οδηγών στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ροδόπης

Τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα έχει παρουσιασθεί στην Κυβέρνηση το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Ροδόπης, παρά τις ανάγκες που υπάρχουν. Πρόσφατα αναδείχτηκε το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών για το ειδικό μηχάνημα διαγράμμισης οδών που πριν από τετραετία εξασφαλίστηκε για τη Νομαρχία Ροδόπης. Λόγω έλλειψης οδηγών για αυτό, η Νομαρχία Ροδόπης ακολούθησε παρεμφερή τακτική με άλλες ανάλογες περιπτώσεις (όπως π.χ. για τους τέσσερις ισοπεδωτές της) παραχωρώντας τη χρήση του σε Δήμους της Ροδόπης, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουλάχιστον από αυτούς κατά τις δικές τους δυνατότητες, και καταφεύγει για τις δικές της ανάγκες κυρίως σε εργολαβίες. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με άλλες επικείμενες παραλαβές ειδικών μηχανημάτων απαραίτητων για τεχνικά έργα.

Η κατάσταση αυτή λόγω ευθυνών και αδράνειας της κεντρικής διοίκησης, εκθέτει τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος εμφανίζεται ανίκανος να εξασφαλίσει ολοκληρωμένη υποστήριξη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παρά το αυτονόητο κάποιων στοιχειωδών προβλέψεων κάλυψης αναγκών. Το πρόβλημα βέβαια της έλλειψης οδηγών δεν αφορά μόνο το κύρος της Πολιτείας αλλά έχει προφανείς επιπτώσεις στην ομαλή ανάπτυξη και υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Νομαρχίας Ροδόπης. Ειδικά δε το στοιχείο της ατελούς διαγράμμισης των οδών στο Νομό Ροδόπης ταλαιπωρεί τους οδηγούς και επιβαρύνει την οδική ασφάλεια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Γιατί δεν μεριμνά για την πλήρη αξιοποίηση του εξοπλισμού που διατίθεται κατά καιρούς στη Νομαρχία Ροδόπης για τεχνικά έργα, και ειδικά για το μηχάνημα διαγράμμισης, με την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού ;

2. Τι σκοπεύει να κάνει για την περαιτέρω ενίσχυση της υποστήριξης του τεχνικού έργου της Νομαρχίας Ροδόπης ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: