Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

Δήλωση για απαράδεκτη κομματικοποίηση του ΕΛΓΑ

Δ Η Λ Ω Σ Η

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε το Νομό Ροδόπης στις 22 Ιουνίου, αφού κατέθεσε Ερώτηση για την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Παρακολουθούμε από τον τοπικό Τύπο της Ροδόπης την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, όπως όφειλε, στις πληγείσες περιοχές. Περιέργως όμως, ενώ στο κλιμάκιο αυτό δεν περιλαμβάνεται κανείς θεσμικός παράγοντας της περιοχής μας, διαπιστώνουμε ότι το κλιμάκιο αυτό πλαισίωναν κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Μετά την προκλητική επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδη, ο οποίος θυμήθηκε τρεις ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές να καταβάλει τις αποζημιώσεις των κερασοπαραγωγών του 2008, και η ενέργεια αυτή, να μετατρέψουν τον ούτως ή άλλως κομματικοποιημένο ΕΛΓΑ σε τοπικό μηχανισμό κομματικής προβολής, με χρήματα του ελληνικού λαού, αναδεικνύουν την απαράδεκτη και παλαιοκομματική τακτική της Ν.Δ.

Λίγος σεβασμός στους αγρότες της περιοχής μας δεν βλάπτει, όταν η Ν.Δ. επιχειρεί ψηφοθηρία εκμεταλλευόμενη την απελπισία τους.

Περιμένουμε λοιπόν απάντηση και από τον ΕΛΓΑ για την απαράδεκτη αυτή τακτική, αλλά και από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: