Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

Ερώτηση για αποζημίωση παραγωγών Ροδόπης από τη χαλαζόπτωση και μετατροπή επισκέψεων του ΕΛΓΑ σε κομματική περιοδεία της Ν.Δ.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την ανάγκη άμεσης και πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών του Νομού Ροδόπης από τη χαλαζόπτωση και τη μετατροπή των σχετικών επισκέψεων του ΕΛΓΑ σε κομματική περιοδεία της Ν.Δ.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Χρέος της Πολιτείας η άμεση και πλήρης αποζημίωση των πληγέντων από τη χαλαζόπτωση παραγωγών του Νομού Ροδόπης- Μετατροπή της επίσκεψης στελεχών του ΕΛΓΑ σε κομματική περιοδεία της ΝΔ.

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου ο Νομός Ροδόπης βίωσε ένα από τα πολύ συχνά το τελευταίο καιρό ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονη χαλαζόπτωση, η οποία έπληξε τουλάχιστον 35.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών (κυρίως τα πρώιμα καπνά, καλαμπόκια, δημητριακά, βαμβάκια, κεράσια, αμπέλια και ηλίανθο). Αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, μετά από επιτόπια επίσκεψη, χαρακτήρισε τις ζημιές στους Δήμου Σώστη, Κομοτηνής, Φιλύρας και της Κοινότητας Αμαξάδων ως μεγάλες (100% σε κάποιες περιπτώσεις).

Δυστυχώς όμως, στο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, όπως διαπιστώσαμε και από φωτογραφίες στον τοπικό Τύπο, συμμετείχαν και κομματικά στελέχη της Ν.Δ., μετατρέποντας την επίσκεψη της διερεύνησης και καταγραφής του ΕΛΓΑ σε κομματική περιοδεία της Ν.Δ. Κι όλα αυτά με χρήματα του Ελληνικού λαού, ευτελίζοντας για μια ακόμη φορά το πολιτικό σύστημα της χώρας.

ΕΠΕΙΔΗ η Κυβέρνηση αυτή μας έχει συνηθίσει σε καθυστερημένη ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημιώσεων, χρησιμοποιώντας τις πολλές φορές ρουσφετολογικά και για λόγους προεκλογικών εντυπώσεων και

ΕΠΕΙΔΗ οι αγρότες του Νομού Ροδόπης βλέπουν απελπισμένοι τη φθίνουσα πορεία των εισοδημάτων τους να επιδεινώνεται ακόμα παραπάνω από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Εάν μπορεί επιτέλους να διασφαλίσει την έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών καθώς και την συντομότερη δυνατή καταβολή των σχετικών ποσών αποζημίωσης;

2. Εάν προτίθεται να παράσχει περαιτέρω διευκολύνσεις στους πληγέντες παραγωγούς με αφορμή την χαλαζόπτωση της 22ας Ιουνίου, όπως το πάγωμα των οφειλών τους προς το Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ο.Γ.Α. κλπ) και τα Πιστωτικά Ιδρύματα;

3. Να μας απαντήσει ακριβώς για τη σύνθεση του κλιμακίου που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα γιατί συμμετείχαν και κομματικά στελέχη της Ν.Δ.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: