Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς συμβάσεων ύψους 1.300.000€

O Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με άλλους συναδέλφους του της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, με θέμα τις απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς συμβάσεων ύψους 1.300.000€, στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας του ΕΟΜΜΕΧ, με την απίστευτη ανάθεση ύψους 270.000€ για μεταφράσεις μερικών κειμένων και την πληρωμή διερμηνέα με 64.000€ για τη διερμηνεία μερικών εκδηλώσεων σε χρονικό διάστημα 18 μηνών περίπου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης

Θέμα: «Απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς με φωτογραφικές συμβάσεις ύψους 1.300.000€, στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας του ΕΟΜΜΕΧ, με την απίστευτη ανάθεση ύψους 270.000€ για μεταφράσεις μερικών κειμένων και διερμηνέας να πληρώνεται με 64.000€ για τη διερμηνεία μερικών εκδηλώσεων σε χρονικό διάστημα 18 μηνών περίπου».

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κέντρο Ελληνικής Γούνας του ΕΟΜΜΕΧ, το πάρτυ της ασυδοσίας, της αδιαφάνειας, των απευθείας αναθέσεων, των φωτογραφικών συμβάσεων, της σπατάλης και της φαυλότητας δεν έχει τελειωμό.

Στο συγκεκριμένο κέντρο που εποπτεύεται από το Υπουργείο σας, προωθήθηκαν προγράμματα «μαϊμούδες» ύψους 1.300.000€, τα οποία έγιναν με απευθείας αναθέσεις και με φωτογραφικές διακηρύξεις.

Το δε τραγελαφικό και εξωφρενικό που προκαλεί κάθε δοκιμαζόμενο οικονομικά Έλληνα μισθωτό, συνταξιούχο, μικρομεσαίο και γενικά τον κάθε σκεπτόμενο και έντιμο Έλληνα πολίτη, είναι το γεγονός της απευθείας ανάθεσης σύμβασης 270.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, «να μεταφράσει για λογαριασμό του Κέντρου μερικά κείμενα».

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για να παραστεί διερμηνέας σε μερικές εκδηλώσεις σε χρόνο 18 μηνών περίπου, έλαβε το αστρονομικό ποσό των 64.000€ αμοιβή.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν Κύριε Υπουργέ, που έχετε την πολιτική ευθύνη και κόπτεσθε για τη διαφάνεια, και την υποκριτική από πλευράς σας καταπολέμηση της σπατάλης, όταν ξεζουμίζετε τον ελληνικό λαό, ότι το πάρτυ ορισμένων ημετέρων σας συντελείται με την δική σας ανοχή και τη δική σας ευθύνη.

Ερωτάστε λοιπόν,

- Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα παραπάνω;

- Είστε σε θέση να ασκήσετε τον έλεγχο που απαιτείται προκειμένου να σταματήσει η φαυλότητα και το πάρτυ που έχει στηθεί επ’ ωφελεία των ημετέρων σας στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου;

- Παρακαλούμε να μας κατατεθεί το σύνολο των συμβάσεων και των δαπανών του Κέντρου Ελληνικής Γούνας, από το 2004 μέχρι και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: