Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2009

Δήλωση για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών
της Εν. Κλωστοϋφαντουργίας

O Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη απαράδεκτη αντιμετώπιση των διαδηλωτών της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Καταγγέλλω τη νέα απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης στους συμπολίτες μου εργαζόμενους των εργοστασίων Λαναρά, σήμερα, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου Λαναρά, σε ένα εχθρικό περιβάλλον ανασφάλειας και γενικευμένης αποβιομηχάνισης στη Ροδόπη, απαιτούν εδώ και μήνες με σθένος και ελπίδα λύσεις. Ζητούν απαντήσεις. Λαμβάνουν μόνο διαβεβαιώσεις και αγχωτικές προσωρινές παρατάσεις στην ιδιότυπη ομηρία και αβεβαιότητά τους. Η «ήξεις αφίξεις» προσέγγιση του δραματικού προβλήματος της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, είναι ενδεικτική της προχειρότητας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης.

Σήμερα δυστυχώς, η Κυβέρνηση αντί να σταθεί με ειλικρίνεια, ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα απέναντι στα αιτήματά των απελπισμένων εργαζομένων, επιστρατεύει ξανά το «δυναμισμό» των μονάδων καταστολής. Οι στοχεύσεις της «επίδειξης δύναμης» και η πραγματικότητα της έλλειψης βιώσιμου κυβερνητικού σχεδιασμού για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της Ροδόπης και των μεταποιητικών επιχειρήσεων, μπορούν να αξιολογηθούν από τους πολίτες.

Καλούμε για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να πράξει αυτά που απαιτούνται για τη σωτηρία της εργασίας στη Ροδόπη. Έχει τους υπηρεσιακούς μηχανισμούς για να ξεπεράσει τα όποια διαδικαστικά προβλήματα. Διαθέτει την κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Έχει την συμπαράσταση της Ε.Ε. η οποία ενθαρρύνει συγκεκριμένα, ωφέλιμα και τεκμηριωμένα προγράμματα στήριξης κλάδων όπως η κλωστοϋφαντουργία. Αντί λοιπόν να μεταθέτει διαρκώς το πρόβλημα στο μέλλον, οφείλει με γενναιότητα να απεικονίσει το πρόβλημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στις πραγματικές του διαστάσεις, να εξετάσει και να αξιολογήσει τις ενδεδειγμένες λύσεις και να τις εφαρμόσει με υπευθυνότητα απέναντι στους εργαζόμενους και το συλλογικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: