Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

Ερώτηση για αποζημίωση μικροπωλητών
λαϊκής αγοράς Κομοτηνής

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

3. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Η Πολιτεία πρέπει να αποζημιώσει τους μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής τους οποίους έπληξε η ισχυρή καταιγίδα του Σαββάτου 4 Ιουλίου»

Το Σάββατο 4 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της λαϊκής αγοράς της Κομοτηνής, η πόλη και ο χώρος της λαϊκής αγοράς επλήγησαν αναπάντεχα από εξαιρετικά έντονη καταιγίδα (με ισχυρότατο άνεμο και βροχή). Ήταν τόσο αιφνιδιαστικό και έντονο το καιρικό φαινόμενο που δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί κανένα προληπτικό μέτρο προστασίας των ειδών των μικροπωλητών και του εξοπλισμού τους. Οι καταστροφές για τους μικροεπαγγελματίες της λαϊκής αγοράς αποδείχθηκαν τελικά πολύ μεγάλες και προκαλούν εύλογα το αίτημά τους να αποζημιωθούν. Όσα εμπορεύματα, και ιδιαίτερα τα ρούχα και τα είδη προικός, ήταν στους πάγκους, έχουν βραχεί και καταστραφεί (δηλαδή δεν μπορούν να πωληθούν), αφού τα υποτυπώδη σκέπαστρα δεν μπορούν να προστατεύσουν σε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες. Επίσης, σημαντικές ζημίες υπέστησαν και οι ταμιακές μηχανές (κόστους περίπου 500 € έκαστη).

Δεδομένου ότι υπάρχει προηγούμενο αποζημίωσης μικροπωλητών σε ανάλογο συμβάν στο Νομό Ξάνθης και δεδομένου ότι σε τέτοιου τύπου καταστροφές από καιρικά φαινόμενα πολλοί δικαιούχοι πληγέντες απολαμβάνουν συχνά και λογικά της κρατικής θαλπωρής, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί εάν η Κυβέρνηση συμμερίζεται το αίτημα των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν από το ξαφνικό και έντονο καιρικό φαινόμενο του Σαββάτου 4 Ιουλίου και πώς σκοπεύουν να το ικανοποιήσουν.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: