Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

Ερώτηση για παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης εργατικών ακολούθων σε Προξενεία του Εξωτερικού !!!

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής μαζί με άλλους συναδέλφους του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς την Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας με θέμα τις παράνομες και προκλητικά αδιαφανείς διαδικασίες στη διεξαγωγή διαγωνισμού πρόσληψης εργατικών ακολούθων του Υπουργείου Απασχόλησης σε Προξενεία του Εξωτερικού, με προσυμφωνημένη κάλυψη των κενών θέσεων από γαλάζια στελέχη που ανακοίνωναν την επιτυχή κατάταξή τους πριν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για την κα Υπουργό Απασχόλησης

& Κοινωνικής Προστασίας

Θέμα: «Παράνομες και προκλητικά Αδιαφανείς Διαδικασίες στη Διεξαγωγή Διαγωνισμού Πρόσληψης Εργατικών Ακολούθων του Υπουργείου Απασχόλησης σε Προξενεία του Εξωτερικού, με προσυμφωνημένη κάλυψη των κενών θέσεων από γαλάζια στελέχη που ανακοίνωναν την επιτυχή κατάταξή τους πριν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα»

Κυρία Υπουργέ,

Την 1η, 2η και 3 Ιουνίου 2009, διεξήχθησαν οι προφορικές εξετάσεις από Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας για την πρόσληψη Εργατικών Ακολούθων στα ελληνικά προξενεία της Ο.Δ. Γερμανίας προκειμένου να καλυφθούν δώδεκα (12) θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου - στις Υπηρεσίες Εργατικού Συμβούλου και Εργατικών Ακολούθων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας - όπως η πρόσληψη αυτή εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 55/98 (άρθρο 2, παρ. 1) στις 3 Απριλίου 2009.

Οι θέσεις κατανέμονται στα ελληνικά προξενεία της Ο.Δ. Γερμανίας ως εξής: προξενείο του Αμβούργου (2 θέσεις), του Ντίσελντορφ (2 θέσεις), της Βόννης (3 θέσεις), της Φρανκφούρτης (2 θέσεις), της Στουτγάρδης (2 θέσεις) και του Μονάχου (1 θέση).

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι, από τους 95 που υπέβαλαν αίτηση, το 50% περίπου δεν ειδοποιήθηκε για να προσέλθει σε προφορική εξέταση (συνέντευξη), όπως για παράδειγμα η κα Βασιλική Ρακοπούλου, συμβασιούχος υπάλληλος του Γενικού Προξενείου Φρανκφούρτης η οποία παρόλο που έχει προϋπηρεσία δύο ετών ως συμβασιούχος στο Προξενείο, δεν κρίθηκε ικανή ώστε να κληθεί για συνέντευξη.

Τα ονόματα των 2 επιτυχόντων που θα προσληφθούν στο Προξενείο της Φρανκφούρτης είχαν γίνει ήδη γνωστά στην Ομογένεια της Φρανκφούρτης πριν ακόμη διεξαχθεί η συνέντευξη από την επιτροπή του Υπ. Εργασίας και είναι:

- Μίχος Νικόλαος, γενικός γραμματέας της Νομαρχιακής και Πρόεδρος της τοπικής Φρανκφούρτης,

- Νασίκας Αθανάσιος, Α΄ Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διερευνήσετε αν ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των εργατικών ακολούθων έγινε με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες;

- Σε περίπτωση που όλα αυτά αληθεύουν σε ποια μέτρα θα προχωρήσει η ηγεσία του Υπουργείου σας για την αποκατάσταση της νομιμότητας της διεξαγωγής του διαγωνισμού;

- Προτίθεστε να επαναλάβετε τη διαδικασία του διαγωνισμού ακυρώνοντας τα αποτελέσματα που ήδη έχουν γνωστοποιηθεί μέσα από αδιαφανείς όπως φέρεται διαδικασίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: