Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Ερώτηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων 2007

Από κοινού ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γεώργιος Πεταλωτής και Αχμέτ Χατζηοσμάν, μαζί με άλλους 44 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης 2007.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Καθυστερεί η πληρωμή των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης 2007»

Η Kυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρησιμοποίησαν κατά κόρον ως προεκλογικό όπλο «την καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά».

Μάλιστα ο σημερινός Υπουργός κ. Κοντός κατά την ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είπε ότι θα δώσει την ενιαία ενίσχυση στους δικαιούχους αγρότες σε δύο δόσεις, μια η προκαταβολή και άλλη μια η εξόφληση.

Έχει περάσει ένας μήνας από τις 16 Οκτωβρίου που ξεκινά το έτος των πληρωμών και από το Υπουργείο ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το θέμα. Την ίδια στιγμή άλλες χώρες ευρωπαϊκές (Γαλλία, Ιρλανδία κ.λ.π.) έχουν ήδη ξεκινήσει να πληρώνουν από τις 16 Οκτωβρίου και στη χώρα μας δεν έχει εξοφληθεί ακόμη η επιδότηση του 2006.

Επειδή και πέρυσι το Υπουργείο μιλούσε για πρωτόγνωρα γρήγορη καταβολή των επιδοτήσεων αλλά πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2007;

2. Θα πληρωθούν εφάπαξ οι αγρότες ή θα ακολουθηθεί η τακτική των δόσεων και του δανεισμού;

3. Πότε θα εξοφληθούν οι αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης του 2006 που χωρίς να ευθύνονται παραμένουν σε εκκρεμότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: