Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Ερώτηση για τα Ζωνιανά

Από κοινού ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γεώργιος Πεταλωτής και Αχμέτ Χατζηοσμάν, μαζί με άλλους 23 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά

Κύριε Υπουργέ,

Σε επικίνδυνο φιάσκο εξελίχθηκε η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Ζωνιανά, καταλήγοντας στον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Η προχειρότητα του σχεδιασμού εκθέτει τόσο την ηγεσία της Αστυνομίας, όσο και τους έχοντες την πολιτική εποπτεία Υπουργό και αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών.

Προξενεί κατάπληξη ο τρόπος που ενήργησε η ΕΛ.ΑΣ., σαν να συμμετείχε σε παρέλαση, παρότι είναι γνωστά τα προβλήματα και οι μεγάλοι κίνδυνοι στη συγκεκριμένη περιοχή. Ολόκληρη η αστυνομική δύναμη, 43 ανδρών, τέθηκε με ελαφρότητα σε κίνδυνο μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Είναι ντροπή για όσους έπαιξαν, κυριολεκτικά, με τις ζωές των αστυνομικών και για όσους ανέχονται ακόμα.

Το γεγονός της διαρροής της «μυστικής» επιχείρησης, με αποτέλεσμα να στηθεί ενέδρα στους αστυνομικούς, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά και εύλογες ανησυχίες στην κοινή γνώμη.

Δυστυχώς, ο άκρατος κομματισμός και η παγιωμένη ρουσφετολογία από το 2004 και μετά, έχουν απαξιώσει την Ελληνική Αστυνομία, με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται καθημερινά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Οι κυβερνητικές ευθύνες για το φιάσκο είναι προφανμείς, δεδομένης της ανερμάτισρτης, πλην σαφώς κομματικής, πολιτικής στην Ελληνική Αστυνομία.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Εάν είχε γνώση η πολιτική ηγεσία της ως άνω επιχείρησης και εάν την ενέκρινε.

2. Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει για τον έλεγχο αυτών που σχεδίασαν την επιχείρηση και αυτών που την ενέκριναν.

3. Εάν σκοπεύει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: