Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

Ερώτηση για το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας και Οικονομικών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την μη καταβολή των δεδουλευμένων για οχτώ (8) μήνες στους εργαζόμενους, στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ζητάει από τους συναρμόδιους Υπουργούς τη στήριξη και ανάπτυξη του παραπάνω προγράμματος, καθώς και διασφάλιση της οικονομικής του βιωσιμότητας.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής αναφέρει:

«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσφέρει πολυσήμαντες υπηρεσίες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ολόκληρης της χώρας, μεταξύ των οποίων και του νόμου Ροδόπης.

Απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν και διαθέτουν χαμηλό εισόδημα.

Σήμερα όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας υλοποιούν προγράμματα Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας, στα οποία απασχολούνται περίπου 4000 άτομα (νοσηλεύτριες, κοινωνικοί λειτουργοί, οικογενειακοί βοηθοί κλπ.) και εξυπηρετούνται 100.000 συμπολίτες μας κυρίως ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.

Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα προγράμματα παραμένουν απλήρωτοι για οχτώ (8) μήνες και τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας των πολύτιμων αυτών προγραμμάτων, με σημαντικές επιπτώσεις, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν ανάγκη τις πολυσήμαντες υπηρεσίες τους».

Τελειώνοντας την ερώτησή του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς τα εξής:

«1. Για ποιους λόγους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στο προσωπικό που απασχολείται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ;

2. Πότε πρόκειται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους παραπάνω εργαζόμενους;

3. Προτίθεται η Κυβέρνηση να στηρίξει τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ;

4. Με ποια συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις, προτίθεται η Κυβέρνηση να αναπτύξει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε όλους τους Δήμους του νομού Ροδόπης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας και πως θα εξασφαλίσει την οικονομική τους βιωσιμότητα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: