Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2008

Ερώτηση για τα μισθολογικά αιτήματα αστυνομικών υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές

Ο Βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Τάξης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση που αφορά την εύλογη απαίτηση από την Κυβέρνηση να ενισχύσει τους αστυνομικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω :

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ

1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΩΡΙΜΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»

Το επάγγελμα του αστυνομικού υπαλλήλου έχει αποκτήσει μια σύγχρονη αναβαθμισμένη εργασιακή ταυτότητα τυπικού κρατικού υπαλλήλου, θετικά ενσωματωμένου κοινωνικά και με θετική επίδραση στην εικόνα και το ηθικό των αστυνομικών.

Δυστυχώς, απολύτως λογικά αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων είτε δεν έχουν προωθηθεί προς επίλυση είτε, ακόμα χειρότερα, η Κυβέρνηση θέτει φραγμούς στην ομαλή τους εξέλιξη, όπως π.χ. για το αίτημα περί χορήγησης επιδόματος προβληματικής και παραμεθόριας περιοχής σε όλους τους εργαζόμενους υπό τη σκέπη του δημοσίου ανεξαρτήτως φορέα. Για το θέμα μάλιστα αυτό, η 646/2007 απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομίας περί αναίρεσης της 247/2005 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με την οποία διατάχθηκε η καταβολή του εν λόγω επιδόματος σε 99 λιμενικούς υπαλλήλους για την περίοδο 1998-2000. Η δικαστική αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα δεδικασμένο που αφήνει εκτεθειμένη την προσπάθεια της Κυβέρνησης να μην υποχρεωθεί το Δημόσιο στην καταβολή αυτού του επιδόματος σε λιμενικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες. Δυστυχώς το κράτος εμφανίζεται ως αντίπαλος και όχι ως καλός και συνεπής εργοδότης που ασκεί «καλή διοίκηση» σε όλες της τις πλευρές. Από την άλλη δεν αναγνωρίζεται για τους αστυνομικούς το δικαίωμα επιδότησης της αγοράς κατοικίας όταν υπηρετούν σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρυγμένες προθέσεις περί αποκέντρωσης και παρακίνησης του προσωπικού να στελεχώνει απομακρυσμένες από το κέντρο υπηρεσίες.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Εάν η Κυβέρνηση σκοπεύει να καταβάλλει το επίδομα παραμεθορίου περιοχής και στους αστυνομικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές και πότε

2. Εάν και πότε σκοπεύει η Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές το δικαίωμα επιδότησης αγοράς κατοικίας που ισχύει για τις υπόλοιπες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ !

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΩ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!
ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΨΗΦΙΣΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

για να δουμε κ.Πεταλωτη τωρα ως κυβερνηση θα προωθησετε τα αυτονοητα??
ενας πυροσβεστης παραμεθοριου :(