Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2008

Ερώτηση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΤΥΔΚΥ

Με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή, προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνει την άδικη στέρηση παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τις συζύγους των συνταξιούχων και εν ενεργεία Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ζητάει από την αρμόδια Υπουργό, να ανακληθεί η άδικη απόφαση του ΤΥΔΚΥ.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Πεταλωτής, στην ερώτηση του αναφέρει τα εξής:

«Το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) συνεχίζει να στερεί σημαντικές και αναγκαίες παροχές υγείας στις συζύγους των συνταξιούχων και εν ενεργεία Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του νομού Ροδόπης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, επειδή απασχολούνται στον αγροτικό τομέα και έχουν υποχρεωτικά απογραφεί από τον ΟΓΑ.

Η στέρηση από το ΤΥΔΚΥ, κυρίως των παροχών εξωνοσοκομειακής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στις συζύγους αγρότισσες των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, οι οποίες ζουν και απασχολούνται στην ελληνική ύπαιθρο, είναι άδικη καθ’ ότι αφορά ηλικιωμένα άτομα, μη προνομιούχα, τα οποία δεν έχουν την βιολογική δύναμη να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία για συνταγογράφιση φαρμάκων ή για μικροβιολογικές αναλύσεις τις οποίες έχουν ανάγκη.

Είναι επιτακτική ανάγκη η Διοίκηση του ΤΥΔΚΥ να προβεί στην ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος αυτής της κατηγορίας των ασφαλισμένων γυναικών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός :

Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί, προκειμένου να ανακληθεί η σχετική απόφαση του ΤΥΔΚΥ, η οποία στερεί αναγκαίες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τις συζύγους των Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων του νομού Ροδόπης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: