Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Ερώτηση για σύνταξη αξιωματικών της αστυνομίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ : 1.- Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

2.- Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή αναπροσαρμοζόμενης σύνταξης στους απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας».

Κύριοι Υπουργοί

Κατόπιν των βαρύγδουπων προεκλογικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού για τις αυξήσεις στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, ήδη μέσα ' σε τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΝΔ, οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, έρχονται αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με την αναξιοπιστία της κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας διεκδικούν την αναπροσαρμοζόμενη σύνταξη τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των αρθρ.5 και 6 του N.2838/00 του Ν. 3016/02 και 8 του Ν. 3408/05 και της σύνταξης που καταβάλλεται κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2005. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Γ.Λ.Κ. η αναπροσαρμοζόμενη αυτή σύνταξη θα έπρεπε να καταβληθεί τμηματικά από την 1η Οκτωβρίου 2005 μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2008.

Δυστυχώς όμως κανένα από τα ποσά αυτά δεν έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί με αποτέλεσμα οι απόστρατοι αξιωματικοί να λαμβάνουν τη σύνταξη του 2005, χωρίς να τους έχει καταβληθεί έστω και κάποιο ποσό που να αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τους παραπάνω νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων την ίδια στιγμή που εσείς μιλάτε για ικανοποίηση των αιτημάτων των διαφόρων κοινωνικών τάξεων.

Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι προσέφυγαν ήδη στη δικαστική οδό για την ικανοποίηση του αυτονόητου, δηλαδή την εφαρμογή των νόμων και έχουν δικαιωθεί, λαμβάνοντας πλέον αναπροσαρμοζόμενη σύνταξη.

Κατόπιν τούτων

1) Για ποιο λόγο δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα ποσά της αυξήσεως στις συντάξεις των αποστράτων αξιωματικών της αστυνομίας;

2) Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση της εικόνας της πολιτείας έναντι των Ελλήνων πολιτών ή θεωρείτε ότι η δικαστική οδός είναι η «επιβεβλημένη λύση» για την ικανοποίηση των κεκτημένων τους;

-ΟΙ-ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Β, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Μ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Γ.ΣΚΟΥΛΑΣ

Γ.ΝΤΟΛΙΟΣ

Μ. ΒΕΡΡΑΣ

Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ

Β. ΤΟΓΙΑΣ

Α. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Σ. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ

Δ. ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: