Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

Χαιρετισμός στους Συμβασιούχους Πυροσβέστες

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την 5η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Αν. Μακεδονίας – Θράκης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008 στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετίζω τις εργασίες της 5ης ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Αν. Μακεδονίας & Θράκης, εύχομαι κάθε επιτυχία στον δίκαιο αγώνα που διεξάγετε εδώ και αρκετό καιρό και λυπάμαι ειλικρινά που, ανειλημμένες πολιτικές υποχρεώσεις μου στην Αθήνα, δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, αν και θα το ήθελα πολύ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, στο οποίο ανήκετε και προσφέρετε τις ανεκτίμητες υπηρεσίες σας, σήμερα καλείται να υπερασπίσει την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ζωή αλλά και την εθνική και ατομική περιουσία όλων μας. Ο πολίτης της Περιφέρειάς μας πρέπει να αισθάνεται ασφαλής τόσο για τη ζωή και την περιουσία του όσο και για το περιβάλλον στο οποίο ζει. Είναι δε ευτύχημα που η περιοχή μας διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης και διάθεση αυτοθυσίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει προκλήσεις για τις οποίες οφείλει να εμφανίσει μια αποτελεσματικότητα. Η πολιτεία οφείλει με τη σειρά της να διευκολύνει το έργο του και με τη διασφάλιση των εργαλείων δουλειάς αλλά και με τη δίκαιη και λογική αποδοχή πολλών επίκαιρων και ώριμων αιτημάτων των εργαζομένων σε αυτό.

Παρ’ όλα αυτά, η ουσιαστική υποβάθμιση της πρόληψης, η αποδιοργάνωση της Πυροσβεστικής, η έλλειψη συντονισμού, η σκόπιμη υποβάθμιση του εθελοντικού κινήματος, ο κομματισμός, η αναξιοκρατία, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα πυρόσβεσης - προστασίας και εκπαίδευση αλλά και η κατά προτεραιότητα προνομιακή πρόσληψη 6.000 αγροφυλάκων, είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα της σημερινής Κυβέρνησης στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΠΑΣΟΚ από το 1998, χρονιά που ανέθεσε την Δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα, έκανε μια τιτάνια προσπάθεια αναδιοργάνωσής του επενδύοντας 500 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας σε μέσα, κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Έδωσε βάρος στην εκπαίδευση και στην αξιοποίηση έμπειρων και αξιόμαχων στελεχών, ενέπνευσε τα στελέχη και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, επένδυσε στην αξιοκρατία και τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού.

Κυρίες και κύριοι

Έχω πλήρη συνείδηση των ευθυνών μου απέναντί σας ως πολιτικός και σας διαβεβαιώνω ότι η συνεργασία μαζί σας αποτελεί ειλικρινή μου προσδοκία. Είμαι στο πλευρό σας, γιατί και εσείς με τη σειρά σας διαθέτετε ένα συγκροτημένο διεκδικητικό πλαίσιο αλλά και την απαραίτητη αποφασιστικότητα και ωριμότητα να το προωθήσετε, που δεν μπορεί τελικά να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Το δικαίωμα στη δουλειά δεν είναι εποχικό αλλά μόνιμη και σταθερή ανάγκη, δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα, σε μια συγκυρία με χιλιάδες κενά πυροσβεστών, έχει ανάγκη τους αρχικά συμβασιούχους και μόνιμους σε πρώτη ευκαιρία, οι οποίοι διαθέτουν πολύτιμη πυροσβεστική προϋπηρεσία και εμπειρία στον τομέα της πυρόσβεσης - διάσωσης, για όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα εφόδια, εξοπλισμό και εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα.

Ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις κάθε σχετική πολιτική πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε αποτελέσματα ικανά να απαλλάξουν τον Κλάδο σας από τα σοβαρά προβλήματα που τον απασχολούν αλλά και σε ένα Πυροσβεστικό Σώμα που θα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: