Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

Ερώτηση για το κάμπινγκ Φαναρίου

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, με θέμα την απαξίωση και την ανάγκη αναβάθμισης του κάμπινγκ Φαναρίου Ροδόπης. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: «Απαξίωση κάμπινγκ Φαναρίου»

Η Κυβέρνηση συνεχίζει στην περίπτωση του κάμπινγκ Φαναρίου (Δήμου Αιγείρου) την προσχηματική παρελκυστική στρατηγική της απαξίωσης δημόσιας περιουσίας ώστε να εμφανισθεί ως δήθεν «μοναδική» λύση η χαριστική παραχώρησή του σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η πολιτική της μονότονη. Αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως φτωχό συγγενή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως επαίτη αντί για «βάθρο Δημοκρατίας».

Η αδιαφορία για την άνετη και ποιοτική απόλαυση των τουριστικών πόρων και υποδομών από το λαό αποτελούν το βολικό πλαίσιο πολιτικής μιας Κυβέρνησης με αχαλίνωτη ροπή προς την απαξίωση και τελικά την ύποπτη εκποίηση «φιλέτων» δημόσιας περιουσίας.

Κάθε κάτοικος του Ν. Ροδόπης (αλλά και γειτονικών νομών) είναι σε θέση να εκτιμήσει την πορεία αποξένωσης από το λαό του κάμπινγκ Φαναρίου, του πρώην κοσμήματος της τουριστικής υποδομής της περιοχής μας, και να προβληματισθεί για τις προθέσεις, την πολιτική βούληση αλλά και τις πράξεις της Κυβέρνησης.

Η Ροδόπη θα περάσει άλλο ένα καλοκαίρι με ακόμη πιο απαξιωμένο το κάμπινγκ Φαναρίου, με άμεσες ευθύνες σε όσους διαχειρίζονται δημόσια περιουσία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η Κυβέρνηση να παραχωρήσει άμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το εγκαταλελειμμένο και απαξιωμένο κάμπινγκ Φαναρίου; Έχει συνειδητοποιήσει η Κυβέρνηση ότι έχει ευθύνες για την απαξίωση αυτή;

Σκοπεύει να χορηγήσει επαρκείς χρηματοδοτικούς πόρους αλλά και κάθε άλλη δυνατή αρωγή (π.χ. υποστηρικτικές υποδομές) για την ανάπτυξή του, ώστε να παρέχει τουριστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, προσιτές στον ντόπιο και ξένο πολίτη και μάλιστα συμβατές με το περιβάλλον;

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης και αξιοποίησης του κάμπινγκ Φαναρίου;

Πώς προτίθεται η Κυβέρνηση να λειτουργήσει και να διαχειριστεί το κάμπινγκ Φαναρίου για το εφετινό καλοκαίρι;

Με ποιες ενέργειες ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης με αρμόδιους ή ενδιαφερόμενους φορείς σκοπεύει να αναβαθμίσει το επίπεδο της χάραξης πολιτικής και της λήψης κρίσιμων αποφάσεων για την επιτάχυνση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: