Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2008

Απάντηση ΟΑΕΔ σε ερώτηση για εξαίρεση τη Ροδόπης

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η συνημμένη απάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ (κατά παραγγελία της Υπουργού Απασχόλησης) σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής με θέμα την εξαίρεση της Ροδόπης από ευεργετική ρύθμιση επιδότησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών από τον ΟΑΕΔ. Εκτός του ασυνάρτητου της ουσίας της, η απάντηση απάδει προς τη θεσμική ιδιότητα του Διοικητή του ΟΑΕΔ και είναι περιφρονητική για τον ρόλο των Βουλευτών οδηγώντας σε απαξίωση του Κοινοβουλίου.

Η αλαζονεία της Κυβέρνησης έχει διαποτίσει κάθε πτυχή του κρατικού μηχανισμού ευτελίζοντας τις αρχές της συντεταγμένης Πολιτείας.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής :

========================================================================

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Αριθ. Πρωτ. 158/900/21-02-2008

- ΔΙΟΙΚΗΣΗ -

Γραφείο Διοικητή

ΘΕΜΑ : «Παροχή Πληροφοριών».

ΣΧΕΤΙΚΗ : Το υπ’ αριθ’ 900/15-02-2008 έγγραφό σας

- Σε απάντηση της με αριθμό 6138/12-02-2008 Ερώτησης της Βουλής την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γ. Πεταλωτής και μας διαβιβάσατε με το ανωτέρω διαβιβαστικό έγγραφό σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

Ο ρόλος του Ο.Α.Ε.Δ. σε αυτό το πρόγραμμα είναι διαμεσολαβητικός, καθώς είναι επιφορτισμένος με τη διάθεση των επιδοτήσεων, οι οποίες αποφασίζονται και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ήδη έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων των επιχειρήσεων, που έχουν υποβληθεί μέχρι και το α΄ εξάμηνο του 2006 και με ελάχιστες εκκρεμότητες για το β΄ εξάμηνο του 2006. Σημειώνουμε ότι στην μέχρι πρότινος πορεία εφαρμογής του παραπάνω προγράμματος, μόλις τα τελευταία χρόνια διεκπεραιώνονται τόσο σύντομα οι υποβαλλόμενες αιτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση και σε σχέση με τις διαδικασίες υλοποίησης του μέτρου, έχουν τηρηθεί στο ακέραιο τα προβλεπόμενα από το Νόμο. Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έχει προφανώς την αφετηρία της στις πλούσιες «εμπειρίες» του παρελθόντος των Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συντεταγμένες μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβερνητικής πολιτικής είναι προσανατολισμένες στην επιχειρηματικότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, με ιδιαίτερα θετικές πρόνοιες για τις παραμεθόριες περιοχές

Ο Διοικητής

Γιώργος Βερναδάκης

Ακριβές Αντίγραφο

Γραμματεία Διοικητή

========================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: