Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Δήλωση για τον καπνό (Έκθεση BERLATO)

Ο Βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έγκριση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης BERLATO, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για ευνοϊκή κατάληξη του αγώνα να μην περικοπούν οι άμεσες ενισχύσεις προς τους καπνοπαραγωγούς από το 2009:

Ενωμένοι όλοι αγωνισθήκαμε τον τελευταίο καιρό για την επιβίωση των καπνοπαραγωγών μας οι οποίοι απειλούνται με μείωση κατά 50% των επιδοτήσεών τους από το 2009, σε εφαρμογή της απόφασης της Ε.Ε. του 2004. Η τεκμηριωμένη πολιτικά και κοινωνικά πίεσή μας και η συμπαγής υποστήριξη των αιτημάτων των καπνοπαραγωγών, έφερε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα.

Το κλίμα ενότητας και αποφασιστικότητας μεταφέρθηκε και στους κόλπους των Ελλήνων ευρωβουλευτών, οι οποίοι κινούμενοι με αποτελεσματικότητα και με τις κατάλληλες συμμαχίες, επέτυχαν να εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο η έκθεση Berlato, που είναι ευνοϊκή για την υπόθεση της συνέχισης των ενισχύσεων καπνού ως έχουν μέχρι το 2013. Αν και συμβουλευτική προς το Συμβούλιο Υπουργών, η έκθεση αυτή δεν παύει να αποτελεί ισχυρότατο χαρτί στα χέρια του Έλληνα Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να υποστηρίξει αρμοδίως στο Όργανο αυτό τις ελληνικές θέσεις.

Η ευθύνη πλέον ανήκει στην Κυβέρνηση και τον κ. Κοντό. Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι και στο μέλλον να συνδράμουμε εποικοδομητικά για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: