Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Επίσκεψη στη Γερμανία

Ο Βουλευτής Ροδόπης ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας στις 23 και 24 Μαΐου.

Μετέφερε τους χαιρετισμούς του λαού της Ροδόπης στους απόδημους Θρακιώτες και δήλωσε ότι η παρουσία του στις εκδηλώσεις συμβολίζει και την αναγνώριση της προσφοράς του Απόδημου Ελληνισμού στην προβολή και ευημερία της πατρίδας μας. Τόνισε μάλιστα ότι απαιτείται απ’ όλους μας ομοψυχία και ενότητα ώστε να μπορούμε να έχουμε μια ισχυρή Θράκη, η οποία θα διεκδικεί και θα απολαμβάνει ό,τι της αξίζει.

Συναντήθηκε με τους προέδρους των Θρακικών Σωματείων, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ και επισκέφθηκε γειτονικούς Δήμους, όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο.

Συμμερίστηκε την αγωνία και ανησυχία των απόδημων Ελλήνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρώτοι την κρίση στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή οικονομία και συνεργάστηκε μαζί τους για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδίως με το ελληνικό κράτος και τη γραφειοκρατία.

Παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε γερμανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας γνωστή τη Θράκη με τις ιδιαιτερότητές της.

Τη μουσική κάλυψη των εκδηλώσεων είχαν οι «Λαλητάδες» με τον Γιώργο Παγκοζίδη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαρώνειας κ. Χρήστος Παπανικολάου, ο Αντιδήμαρχος Μαρώνειας κ. Χρήστος Κουτσογιάννης και εκπρόσωπος της Νομαρχίας Έβρου. Μεταφέρθηκε ακόμη ο θερμός χαιρετισμός του Νομάρχη Ροδόπης κ. Άρη Γιαννακίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: