Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2008

Συνάντηση με ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Εμπορικών και Βιοτεχνικών Σωματείων

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, την Τετάρτη 20 Αυγούστου, συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Εμπορικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του κλάδου τους.

Ως βασικά θέματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και για τα οποία αναπτύχθηκε διάλογος στη συνάντηση, κυριάρχησαν:

· Οι διαρκώς δυσμενέστερες συνθήκες στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών

· Η επικείμενη μεταβολή στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων όσον αφορά το άνοιγμά τους και τις Κυριακές

· Η αντιεπιχειρηματική γραφειοκρατική πραγματικότητα που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση

· Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση υποχρεώσεων του Κράτους προς τον κλάδο τους

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αργυρόπουλος και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν αναλυτικά στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τις ανησυχίες τους για την επιδείνωση των όρων συνταξιοδότησης σε σημείο απαράδεκτο, καθώς και τις ενστάσεις τους για την προοπτική να οδηγηθούν οι μικρομεσαίοι συμπολίτες μας σε εξοντωτικό και ανώφελο κοινωνικά ανταγωνισμό με τα μεγάλα πολυκαταστήματα για τη διεκδίκηση του νέου μεριδίου της Κυριακάτικης αγοράς. Μια μεθόδευση μάλιστα που θα αναστατώσει άνευ πραγματικού λόγου τον κοινωνικό ιστό και τα επαγγελματικά και οικονομικά δεδομένα, ειδικά στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Πεταλωτής, αφού άκουσε όλες τις απόψεις και τον πλούσιο προβληματισμό, συγχάρηκε την Ομοσπονδία και το Δ.Σ. της για την ξεχωριστή και ενεργητική της παρουσία, στηλίτευσε τις Κυβερνητικές ανακολουθίες σε σχέση με τις κατά καιρούς υποσχέσεις για τα προβλήματά τους και συνόψισε τις γενικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου για τον κλάδο τους, υπό το πρίσμα της τρέχουσας επικαιρότητας. Έδωσε δε τη διαβεβαίωση ότι κοινοβουλευτικά αλλά και πολιτικά θα υπερασπιστεί έμπρακτα κάποια αυτονόητα πράγματα όπως η εξαιρετική συνεισφορά των μικρομεσαίων στην κοινωνική ευημερία, το απαράδεκτο της αντιμετώπισής τους ως μηχανισμούς απορρόφησης των κραδασμών της αποτυχίας της πολιτικής εσόδων της Κυβέρνησης, της ανάγκης να απολαμβάνουν μια δίκαιη και κυρίως σταθερή φορολογική πολιτική και της αντιμετώπισής τους ως πυλώνα κοινωνικής σταθερότητας και οικονομικής ευημερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: