Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2008

Ερώτηση για την ανυπαρξία υποστηρικτών δομών στα Δικαστήρια

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα την ανυπαρξία των απαραίτητων κοινωνικών υποστηρικτικών δομών στα Δικαστήρια. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ»

Μεγάλο μέρος των αστικών και ποινικών υποθέσεων που εκδικάζονται από τα δικαστήρια της χώρας έχουν ως αντικείμενο οικογενειακές διαφορές (διαζύγια, διατροφές, επικοινωνία γονέων και τέκνων, ανάθεση γονικής μέριμνας και επιμέλειας κ.α.) αλλά και ποινικά αδικήματα με κοινωνική χροιά (π.χ. Δικαστήρια ανηλίκων, δίκες για κακοποίηση ανηλίκων ή γυναικών κ.λπ.).

Δυστυχώς όμως ελλείπουν παντελώς οι κοινωνικές υποστηρικτικές δομές (ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επικουρικά στο έργο του Δικαστή, αλλά και να φροντίσουν την ψυχική υγεία των παθόντων. Σε περιοχές μάλιστα, όπως η Ροδόπη, με ύπαρξη μεγάλων κοινωνικά ευπαθών ομάδων, το έργο τους θα ήταν πολύ σημαντικό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ συνεπώς ο κ. Υπουργός

Εάν σκοπεύει να οργανώσει τέτοιου είδους κοινωνικές υποστηρικτικές δομές στα Δικαστήρια της χώρας και ειδικότερα της Κομοτηνής

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: