Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2008

Ερώτηση για τη συμμετοχή των αποφοίτων των ΤΕΕ στις Πανελλήνιες

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με άλλους συναδέλφους του της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καταθέτει στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα την διακριτική μεταχείριση των αποφοίτων των ΤΕΕ όσον αφορά τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Απόφοιτοι ΤΕΕ και πανελλήνιες εξετάσεις.

Κύριε Υπουργέ,

Κάθε φορά που γινόταν μια αλλαγή στην εκπαίδευση, όπως αυτή της κατάργησης των ΤΕΕ και λειτουργίας των ΕΠΑΛ, δίνονταν πάντοτε στους υποψηφίους δύο ακόμα ευκαιρίες, επί ίσης όροις, συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ανακοινώσατε όμως τώρα, ότι οι απόφοιτοι των πρώην ΤΕΕ που απέτυχαν να εισαχθούν στα ΤΕΙ την τρέχουσα περίοδο 2008 – 2009 και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του 2009 -2010 θα εξεταστούν πλέον στην ίδια ύλη με τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ύλη την οποία δεν έχουν καν διδαχθεί και μάλιστα σε ένα επιπλέον μάθημα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στα διδακτέα μαθήματα του ΤΕΕ.

Πως είναι δυνατόν να συναγωνιστούν τους απόφοιτους του ΕΠΑΛ οι οποίοι θα έχουν παρακολουθήσει αυτά τα μαθήματα! Αυτό δεν είναι ευκαιρία επί ίσους όρους. Αυτό είναι καταφανής, αδικαιολόγητη διάκριση. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό δεν έγινε γνωστό από νωρίς, ώστε ο κάθε υποψήφιος να πάρει τις όποιες αποφάσεις του, γνωρίζοντας τις επιλογές του.

Επειδή στερείτε από τους υποψηφίους το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης και το κάνετε αυτό παραβλέποντας βασικές αρχές.

Επειδή οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί πως δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία ως απόφοιτοι ΤΕΕ.

Επειδή τα παιδιά των ΤΕΕ που θέλουν να συμμετέχουν ξανά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ενδιαφέρονται πραγματικά και θέλουν άλλη μια ευκαιρία. Είναι δικαίωμά τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: