Πέμπτη, Δεκεμβρίου 04, 2008

Ερώτηση για το κανάλι της Βουλής

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την αδυναμία λήψης του καναλιού της Βουλής στο Νομό Ροδόπης. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αδυναμία λήψης του καναλιού της Βουλής στο Νομό Ροδόπης»

Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι σε ένα ακόμα θέμα οι κάτοικοι του ακριτικού Νομού Ροδόπης αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας ή τουλάχιστον δίνεται σοβαρή αφορμή για να αισθανθούν έτσι.

Το εξαιρετικό κανάλι της Βουλής το οποίο απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής και για το λοιπό πρόγραμμά του αλλά και για τον βασικό του ρόλο, αυτόν δηλαδή της παροχής στους πολίτες της δυνατότητας να παρακολουθούν άμεσα και αδιαμεσολάβητα την παρουσία των εκλεγμένων εκπροσώπων τους στο Κοινοβούλιο, δεν εκπέμπει στο Νομό Ροδόπης.

Πέραν λοιπόν του ηθικού προβλήματος της διακριτικής μεταχείρισης των κατοίκων του Νομού Ροδόπης επί μακρόν, υφίσταται και το σημαντικότερο πρόβλημα Δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του κρατικού συστήματος ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών, πράγμα απαράδεκτο σε μια σύγχρονη Δημοκρατία.

Ενημέρωσα με επιστολή μου τον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ανταποκρίθηκε στην κίνησή μου και με εντολή του έλαβα σχετική απάντηση από το Συντονιστή του τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής. Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι η ευθύνη για τη μη μετάδοση του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής δεν βαρύνει την ίδια αλλά είναι ζήτημα παραχώρησης πρόσθετων τηλεοπτικών συχνοτήτων που ανήκουν στο κράτος. Ο Πρόεδρος της Βουλής μάλιστα έχει προβεί στα αναγκαία διαβήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς και έλαβε υποσχέσεις για την σύντομη αντιμετώπιση του θέματος. Συν τοις άλλοις, η επιστολή αναφέρεται στην επικείμενη λειτουργία της επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γιατί δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα ευαισθησία η μη μετάδοση του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής στο Νομό Ροδόπης;

2. Με ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να επιταχύνει την επίλυση του προβλήματος της μη μετάδοσης;

3. Πότε προβλέπεται να έχει αποκατασταθεί το απαράδεκτο αυτό κρατικό έλλειμμα απέναντι στους κατοίκους του νομού Ροδόπης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: