Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Δήλωση για τα γεγονότα

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, για τα θλιβερά γεγονότα συγκλόνισαν τη χώρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ

Απέναντι στην κυβερνητική ανικανότητα και υποκρισία, όπως τη ζήσαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το ΠΑΣΟΚ έχει να αντιπαρατάξει τις θεμελιώδεις προγραμματικές του θέσεις για μια κοινωνία ενεργών πολιτών, απαλλαγμένη όχι μόνον από τον κίνδυνο εγκλημάτων, αλλά και από το φόβο. Τα φοβικά σύνδρομα, τα συντηρητικά αντανακλαστικά που επιχειρεί να ξυπνήσει στους πολίτες η παραπαίουσα κυβέρνηση προκειμένου να ξεφύγει από τον κλοιό των ερωτηματικών για την πολιτική της, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η Ελλάδα γνωρίζει. Οι ώριμοι δημοκρατικοί πολίτες κρίνουν και αντιλαμβάνονται.

Για το ΠΑΣΟΚ βασικός προγραμματικός στόχος και δέσμευση είναι η ασφάλεια του πολίτη χωρίς εκπτώσεις στις ελευθερίες και τα ατομικά του δικαιώματα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη με στόχο τη χρηστή και αποτελεσματική άσκηση εξουσίας υπέρ του λαού και του τόπου. Γι’ αυτό και επιμένει να επικεντρώνει πρωτίστως στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία των προβλημάτων.

Και ως αντιπολίτευση, και ειδικά στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πολλάκις έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αντιληφθεί τα αδιέξοδα και τα λάθη της. Εντόπισε τις ανεπάρκειές της. Τη βοήθησε – πλην όμως μάταια – να διαγνώσει τα κρίσιμα ελλείμματα στην κρατική μηχανή.

Ο άδικος χαμός του εφήβου στα Εξάρχεια και τα πρόσφατα γεγονότα που συγκλονίζουν όλη τη χώρα και προβληματίζουν έντονα τους πολίτες, δυστυχώς επαλήθευσαν την έντονη και απολύτως συγκεκριμένη κοινοβουλευτική δράση του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα δημόσιας τάξης, για την περιττή χρήση βίας, για την αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών να περιφρουρήσουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους, για τις ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας των Σωμάτων Ασφάλειας.

Προς ενημέρωση του λαού της Ροδόπης σχετικά με την επίμοχθη προσπάθεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να αναδείξουμε τα προβλήματα έγκαιρα και με σαφήνεια και να παρακινήσουμε την κυβέρνηση να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα, παραθέτω την ερώτηση που κατέθεσα τον Ιούνιο του 2008, ως επικεφαλής 27 συναδέλφων μου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με τον προφητικό τίτλο «Η Κυβέρνηση έχει απωλέσει τον έλεγχο στην Ελληνική Αστυνομία». Η ερώτηση, συναφής με τα πρόσφατα γεγονότα, είναι αξιοσημείωτο και εύγλωττο ότι δεν απαντήθηκε. Έχω υποχρέωση ως βουλευτής να την υπενθυμίσω, έτσι ώστε κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, κάθε δημοκράτης, κάθε οικογενειάρχης, κάθε συνταξιούχος και κάθε επαγγελματίας, να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Η ερώτηση είχε ως εξής (ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο):

ΘΕΜΑ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: