Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2009

Ερώτηση για την αγνόηση του Ν. Ροδόπης από την ΕΤ3

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Επικράτειας, με θέμα τη μεροληπτική αδιαφορία της ΕΤ3 για θέματα και πρόσωπα του Νομού Ροδόπης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ο Νομός Ροδόπης αγνοείται από την ΕΤ3»

Από το 1994, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί με ειδικό καθεστώς ο περιφερειακός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της ΕΡΤ3 ως αυτόνομος κλάδος της ΕΡΤ Α.Ε., διαθέτοντας διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Η αποστολή της μπορεί να συνοψιστεί στην προβολή, ανάπτυξη και ανάδειξη της Ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα σε θέματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Παρά τις όποιες αδυναμίες της, ειδικά η ΕΤ3, αποτελεί πρακτικά τη μοναδική "φωνή" της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας με πανελλαδική εμβέλεια και έχει διαχρονικά κατακτήσει αξιοσημείωτο επίπεδο αξιοπιστίας και εκτίμησης από το τηλεοπτικό κοινό, κυρίως εκτός Αθηνών.

Δυστυχώς ο Νομός Ροδόπης και γενικότερα η Θράκη αγνοούνται τα τελευταία χρόνια από το πρόγραμμα της ΕΤ3, παρά το πλήθος ευκαιριών που παράγει η συγκυρία αλλά και το προφίλ της περιοχής, γεγονός που προκαλεί απορία και παράπονα από τους ακρίτες κατοίκους της.

Ειδικότερα, η ΕΤ3 ουδόλως καλύπτει τα πολιτικά γεγονότα της περιοχής, ούτε προβάλλει τους πολιτικούς της, εκτός από την προβολή των κυβερνητικών στελεχών. Ακόμη και στο θέμα του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, που εκτυλίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή μας, σε καμιά της εκπομπή (και κεντρική) δεν προσκλήθηκε Ροδοπαίος πολιτικός, ενώ αντίθετα, επανειλημμένως προσκαλούνταν για το θέμα διάφοροι άλλοι πολιτικοί. Είναι αξιοσημείωτο δε ότι υπάρχουν και οι υποδομές (λειτουργεί δικό της studio στην Κομοτηνή) αλλά και το προσωπικό για να καλύπτει τα γεγονότα.

Επειδή η ΕΤ3 είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, που συντηρείται με χρήματα του ελληνικού λαού, οι ιδιαίτερες πολιτικές και προσωπικές προτιμήσεις των διοικούντων δεν πρέπει να επηρεάζουν τις εκπομπές της. Αντιθέτως, η αντικειμενικότητα σε πολιτικές και πρόσωπα θα πρέπει να είναι ο μοναδικός γνώμονας λειτουργίας της.

Συνεπώς, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Με ποιο τρόπο προβάλλει τη Ροδόπη και τη Θράκη η ΕΤ3; Πόσα και ποια ρεπορτάζ έχουν γίνει για το Νομό Ροδόπης τα τελευταία 4 χρόνια;

2. Σκοπεύει η ΕΤ3 να αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά την κάλυψη της πολιτιστικής επικαιρότητας του Νομού Ροδόπης και με ποιο τρόπο;

3. Πότε προσκλήθηκαν σε ενημερωτική εκπομπή / συζήτηση της ΕΤ3 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Νομού Ροδόπης και αν διαπιστώνει ένα ιδιότυπο «εμπάργκο» από τη σχετική πολιτική του καναλιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: