Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Ερώτηση για ψυχολόγους σε ΕΛ.ΑΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γίναμε μάρτυρες, ακόμη και διεθνώς, του πυροβολισμού του ιδιωτικού φύλακα από τον αστυνομικό- φρουρό της οικίας του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα. Αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για άτομο με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, διεγνωσμένα και εντοπισμένα από πολύ καιρό.

Δυστυχώς από το 2003, αφότου υπήρξε νομοθετική σχετική πρόβλεψη, ουδέποτε προσελήφθησαν και χρησιμοποιήθηκαν επιστήμονες ψυχολόγοι, για διάγνωση και υποστήριξη σε υποθέσεις αστυνομικών που χρήζουν αντιμετώπισης, με δεδομένη μάλιστα την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.

Πληροφορήθηκα ότι ως Υπουργός Εσωτερικών προτίθεστε να προσλάβετε τώρα τους ανάλογους ψυχολόγους. Επειδή όμως ήδη υπηρετούν στο Αστυνομικό Σώμα υπάλληλοι οι οποίοι είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Σχολών Ψυχολογίας και εκτελούν άσχετα καθήκοντα, θα πρέπει λοιπόν, να εξαντληθεί ο αριθμός των Αστυνομικών (πάνω από τριάντα) πτυχιούχων ψυχολογίας, με αυτονόητη γνώση των ειδικότερων προβλημάτων, αφού βρίσκονται ήδη στο Σώμα εδώ και χρόνια, και να συμπληρωθεί ο αριθμός τους από ιδιώτες ψυχολόγους.

Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει την ύπαρξη ψυχολόγων, ήδη υπηρετούντων στο Αστυνομικό Σώμα.

2. Εάν προτίθεται να τους εκμεταλλευθεί η Υπηρεσία τους ως ψυχολόγους.

3. Εάν προτίθεται να χρησιμοποιήσει ψυχολόγους και σε άλλα Σώματα αρμοδιότητας του Υπουργείου (πχ Πυροσβεστικό Σώμα) όπου επίσης είναι απαραίτητη η ύπαρξη ψυχολόγων.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: