Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Ερώτηση για αποζημίωση πλημμυροπαθών

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία αποζημίωσης των πλημμυροπαθών του Ν. Ροδόπης»

Το Νοέμβριο του 2007 ο Νομός Ροδόπης επλήγη από πρωτοφανή έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από τα οποία υπέστη πλήθος συνεπειών.

Μετά από πρόταση και πίεση των φορέων της τοπικής κοινωνίας (Βουλευτές, ΟΤΑ κλπ.) χορηγήθηκε (πολύ καθυστερημένα) μόνον το προνοιακό επίδομα των 3.000 € στους πληγέντες. Συγκεκριμένα, ουδεμία επιχείρηση ή αγροτική εκμετάλλευση μέχρι σήμερα έχει αποζημιωθεί. Αντιθέτως, εμπαίζονται ακόμη οι πληγέντες στους οποίους η Κυβέρνηση επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα και στοχευμένη φημολογία να τους πείσει ότι το προνοιακό επίδομα που έλαβαν είναι η οφειλόμενη αποζημίωση.

Μέχρι σήμερα, ενάμιση έτος μετά τη θεομηνία, δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις που οφείλονται σε άτομα ή επιχειρήσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα αποδοθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από την Πολιτεία για τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2007 στο Νομό Ροδόπης;

2. Ποια τα συνολικά ποσά που εκταμιεύθηκαν ανά κατηγορία ποσού και σε πόσους δικαιούχους; Αν ακόμα υπάρχουν οφειλές σε δικαιούχους πλημμυροπαθείς, είτε ως προνοιακό επίδομα, είτε ως αποζημίωση, πόσο είναι το οφειλόμενο υπόλοιπο συνολικό ποσό και για πόσους δικαιούχους ανά κατηγορία ποσού;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: