Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

Επιστολή προς Παπαθανασίου για Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το πρόβλημα της συνέχισης της λειτουργίας των εργοστασιακών μονάδων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας («εργοστάσια Λαναρά») και την εκ νέου άπρακτη αποχώρηση των εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος επί σειρά ημερών, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου επιστολή, με την οποία ζητά επίσημη και συγκεκριμένη ενημέρωση των Βουλευτών των ενδιαφερόμενων περιοχών σε ειδική συνάντηση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

Παρά τις προσπάθειες των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δεν κατέστη μέχρι σήμερα δυνατό να συναντηθούμε έτσι ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να μας παρουσιάσετε μία ρεαλιστική, λειτουργική, δίκαιη και δεσμευτική διέξοδο στο πρόβλημα της βιώσιμης επαναλειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον υπηρεσιακό σας μηχανισμό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της συγκεκριμένης περίπτωσης. Ωστόσο, δεδομένων:

Της αναστάτωσης και της ανασφάλειας εκατοντάδων οικογενειών εργαζομένων σε προβληματικές και ακριτικές περιοχές, εδώ και πολλούς μήνες

Της κοινωνικής συμπαράστασης που έχει αναπτυχθεί

Της ανάγκης αντιμετώπισης της αποβιομηχάνισης στη Βόρειο Ελλάδα

Των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δαπανηθεί από το Δημόσιο Ταμείο για προσωρινές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις

σας καλώ να αναλάβετε άμεσα την πρωτοβουλία και, σε ειδική συνάντηση, να ενημερώσετε έγκυρα τους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες των περιοχών αυτών, για τους ισχύοντες σχεδιασμούς της Πολιτείας όσον αφορά το μέλλον της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Κύριε Υπουργέ, η αγωνία των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών δεν μπορεί να παραταθεί. Επιτέλους, οφείλουμε να τους μιλήσουμε με ειλικρίνεια και σεβασμό στο δικαίωμά τους για εργασία. Δεν μπορεί να συνεχισθεί πλέον αυτή η ανυπαρξία οργανωμένης συζήτησης, λύσης και λογοδοσίας προς όλους μας. Είναι ανάγκη ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των πολιτών για αποτελεσματική χρήση των δημόσιων πόρων και για απόδοση και ανάληψη των ευθυνών όλων των άμεσα εμπλεκόμενων μερών σε περιπτώσεις όπως της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Ο δικός σας ρόλος είναι καταλυτικός.

Με εκτίμηση

Γιώργος Πεταλωτής

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: