Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

Ερώτηση για αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών φυλάκων

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

2. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

3. ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Η Πολιτεία οφείλει να προβεί στην αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών φυλάκων

Οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν οι σχολικοί φύλακες έχει ευρύτατα αναγνωρισθεί ότι συμβάλλουν θετικά στην ασφάλεια και προστασία των μαθητών αλλά και στην αποτελεσματική φύλαξη της σχολικής περιουσίας.

Οι σχολικοί φύλακες κατά το διάστημα 2001-2004 απασχολήθηκαν στους Δήμους της χώρας με πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και στη συνέχεια οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Όμως δυστυχώς τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν ακόμη ρυθμιστεί, όπως η αναδρομική καταβολή στο ΙΚΑ ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να τακτοποιηθεί το ασφαλιστικό τους θέμα. Ήδη έχουν εκδοθεί πολλές θετικές δικαστικές, πρωτόδικες και εφετειακές αποφάσεις. Όμως, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ αρνούνται να τις εφαρμόσουν και υποστηρίζουν ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση των εισφορών και την ρύθμιση του θέματος προς όφελος των σχολικών φυλάκων.

ΕΠΕΙΔΗ η αναγνώριση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για κάθε εργαζόμενο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση κάθε εργοδότη, ιδιαίτερα όταν αυτός είναι η Πολιτεία, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των σχολικών φυλάκων του Νομού Ροδόπης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, κατά το χρονικό διάστημα των διαδοχικών συμβάσεων τους έως και την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κε ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!