Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2009

Ερώτηση για το κλείσιμο του καταστήματος
ΟΤΕ στις Σάπες Ροδόπης

Αθήνα 25-8-2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ξανά κλειστό το κατάστημα του ΟΤΕ στις Σάπες Ροδόπης - Η περιφέρεια του Νομού Ροδόπης πληρώνει βαρύ τίμημα από το ξεπούλημα του ΟΤΕ»

Σάλος ξέσπασε όταν η Κυβέρνηση μεθόδευσε το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Όταν παγιδεύτηκε στα απύθμενα χρέη που δημιουργούσε η πελατειακή της πολιτική και αναγκάστηκε να βγάλει στο παζάρι ένα από τα αναπτυξιακά και οικονομικά θεμέλια της Ελλάδας, με τρόπο αταίριαστο για τα δεδομένα των προβλημάτων της χώρας μας.

Με την πολιτική της, η Κυβέρνηση έχασε ένα βασικό εργαλείο άσκησης εθνικής πολιτικής σε μεγάλη κλίμακα. Τις συνέπειες τις βιώνει η ελληνική περιφέρεια ήδη με nτην ανάληψη της Διοίκησης του ΟΤΕ από τη Deutsche Telecom. Μία από τις πρώτες ενέργειες της ήταν η κυνική απόφαση κλεισίματος των περιφερειακών καταστημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους οι Σάπες του Νομού Ροδόπης, με τα απολύτως ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα, γνωστά στους κυβερνώντες.

Με τις γενικές και ειδικές επιλογές της, η Κυβέρνηση στέλνει διαρκώς το ηχηρό μήνυμα της υποβάθμισης και εγκατάλειψης σε περιφέρειες οι οποίες αναμένουν υποστήριξη και όχι περιφρόνηση. Ελέγχοντας την κυβερνητική αδιαφορία ή αδυναμία, είχα καταθέσει Ερώτηση (12776/20-1-2009) στη Βουλή ερωτώντας την Κυβέρνηση αν σκοπεύει να αντιδράσει κι αν ναι με ποιον τρόπο στην παύση λειτουργίας των καταστημάτων του ΟΤΕ στις Σάπες (και τον Ίασμο) του Νομού Ροδόπης και πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον ΟΤΕ ως αναπτυξιακό εργαλείο της ελληνικής περιφέρειας. Δεν έλαβα καμία απάντηση.

Η κοροϊδία συνεχίστηκε. Μετά από συνεχείς και συντονισμένες τέτοιες παρεμβάσεις και διαρκείς διαμαρτυρίες τοπικών φορέων, το υποκατάστημα των Σαπών επαναλειτούργησε για λίγο διάστημα, δημιουργώντας μερική ικανοποίηση. Ξαφνικά όμως, εδώ και δυόμιση μήνες έπαυσε και πάλι να λειτουργεί, δημιουργώντας απογοήτευση, αγανάκτηση και προβληματισμό στους πολίτες της περιοχής.

Προκειμένου να προστατευθεί το κύρος της Πολιτείας, να ενημερωθούν οι φορείς και οι πολίτες των Σαπών Νομού Ροδόπης και να παρακινηθεί η Κυβέρνηση να αναλάβει έμπρακτα τις ευθύνες της απέναντι στο αναπτυξιακό μέλλον της περιφέρειας του Νομού Ροδόπης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ εκ νέου ο κ. Υπουργός

1. Μπορεί να δεσμευθεί για την άμεση επαναλειτουργία και την από τούδε ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος του ΟΤΕ στις Σάπες του Νομού Ροδόπης;

2. Πώς εν γένει θα επιδιώξει να θέσει στον ΟΤΕ εφεξής την ανάγκη χειροπιαστής ενίσχυσης της ανάπτυξης της περιφέρειας του Νομού Ροδόπης από τον Οργανισμό, στο πλαίσιο της διακηρυγμένης επισήμως αποστολής του;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: