Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2009

Δελτίο Τύπου για ανακοίνωση αποτελεσμάτων
εισαγωγής φοιτητών στα ανώτατα
εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εισαγωγής των φοιτητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Επιτέλους οι κόποι και η κατάθεση ψυχής των νέων της Ροδόπης, όπως και της υπόλοιπης χώρας, καρποφόρησαν. Συγχαρητήρια σε όλους τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες, το μελλοντικό επιστημονικό μας δυναμικό, που επάξια έκαναν περήφανους τους γονείς τους και όλη τη Ροδόπη, επιτυγχάνοντας την πολυπόθητη εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. Συμμεριζόμαστε όλοι τη χαρά και την ικανοποίησή τους και τους ευχόμαστε καλή προσπάθεια και επιτυχία και στις νέες τους υποχρεώσεις. Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς τους οι οποίοι τους υποστήριξαν σε ένα απαιτητικό περιβάλλον δαπανηρής προσπάθειας (παρά το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης) καθώς και στους δασκάλους και καθηγητές τους που επί χρόνια τους προσέφεραν με μόχθο τα απαραίτητα εφόδια.

Χρέος της Πολιτείας, όπως επανειλημμένα έχει καταθέσει και το ΠΑΣΟΚ, είναι να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην Παιδεία, τη Γνώση, την Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, παροτρύνω τους επιτυχόντες να αξιολογήσουν δημιουργικά όσα ευχάριστα αλλά και ατελή διαπίστωσαν στις υποχρεώσεις της Πολιτείας, και καθόλη την νέα προσπάθειά τους και τις μελλοντικές εμπειρίες τους στα Ανώτατα Ιδρύματα και την επαγγελματική τους ζωή, να συμβάλλουν ως υπεύθυνοι και μορφωμένοι ενήλικες στην διατήρηση των μεν και την διόρθωση των δε.

Για όσους αισθάνθηκαν την όποια απογοήτευση από τα αποτελέσματα είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν πρέπει να πει λόγια παρηγοριάς. Η ζωή και οι ευκαιρίες δεν εξαντλούνται σε συγκυριακά γεγονότα. Και οι νέοι αυτοί θα κληθούν αρκετές φορές ακόμα να εκμεταλλευτούν τα ταλέντα τους, να ανακαλύψουν εναλλακτικούς δρόμους ικανοποίησης των προσδοκιών τους, να αποδείξουν τις προσωπικές τους δυνατότητες, να απολαύσουν τους καρπούς των δικών τους κόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: