Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2009

Περιοδεία Γιώργου Πεταλωτή σε Γρατινή και Καρυδιά

Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου τη Γρατινή και την Καρυδιά όπου και συζήτησε με τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, στη Γρατινή, στις συζητήσεις που είχε με τους πολίτες, ο Γιώργος Πεταλωτής υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής στην πορεία της χώρας και υπενθύμισε ότι βασική προτεραιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και ένας από τους εθνικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ είναι η περιφερειακή ανάπτυξη, η στήριξη της υπαίθρου και η αναβάθμιση του αγροτικού επαγγέλματος. Αναφέρθηκε συνοπτικά και πειστικά στα βασικά σημεία της αγροτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ όπως την αύξηση των συντάξεων, την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής, τα αγροτικά προϊόντα ποιότητας με ταυτότητα, την κατοχύρωση και ενίσχυση από την πολιτεία του επαγγέλματος του αγρότη, την εκμετάλλευση κοινωνικών προγραμμάτων. Στη συνέχεια και ειδικά για το Νομό Ροδόπης ανέδειξε τη συγκριτική υπεροχή του Κινήματος σε σχέση με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. όσον αφορά τη μέριμνα για την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ποιότητα ζωής.

Στη συνέχεια, παρουσίασε το όραμα του ΠΑΣΟΚ για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και των κοινωνικών πολιτικών που οφείλονται στους πολίτες και δεσμεύτηκε να επιταχύνει την επίλυση σημαντικών τοπικών ζητημάτων που του τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν εκείνα των συνεπειών της έλλειψης προγραμμάτων τύπου «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Γρατινή και του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Η περιοδεία του υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε στην Καρυδιά όπου και πάλι έγινε μια συνοπτική παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για όλη τη χώρα και για τα τοπικά ζητήματα, με έμφαση στον αγροτικό τομέα και κοινωνικό τομέα. Στο διάλογο που ακολούθησε ο Γιώργος Πεταλωτής δεσμεύτηκε να ασκήσει κάθε δυνατή επιρροή για την επιτάχυνση έργων μικρής κλίμακας που αναβαθμίζουν τον οικισμό και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει για μία ακόμη φορά τις ανησυχίες πολλών κατοίκων του για τη χάραξη του τμήματος του κάθετου άξονα προς Βουλγαρία το οποίο θα διέρχεται πλησίον της Καρυδιάς.

Ο Γιώργος Πεταλωτής στις δύο αυτές επισκέψεις του επανέλαβε τη δέσμευσή του να επιδιώξει δυναμικά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Νομό μας και ζήτησε από τους πολίτες να του επιτρέψουν να συνεχίσει δυναμικά την πολιτική του δραστηριότητα για το συμφέρον της Ροδόπης.

Και σε αυτές τις επισκέψεις διαπιστώθηκε πόσο μεγάλος είναι ο ενθουσιασμός υποδοχής των νέων μηνυμάτων διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ παράλληλα με τις υψηλές προσδοκίες και την ελπίδα ότι θα επαληθευθούν. Σε κάθε φάση των επισκέψεων, ο Γιώργος Πεταλωτής έγινε αποδέκτης ευχών και παραινέσεων να συνεχίσει δυναμικά την έντιμη και παραγωγική του πολιτική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: