Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2009

Επίσκεψη στα περιφερειακά γραφεία ΟΓΑ Κομοτηνής

Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε στην Κομοτηνή τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ, όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των γραφείων και το έργο που προσφέρουν από το 2003, καθώς και για τα προβλήματά τους.

Ο Γιώργος Πεταλωτής έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό και ευχήθηκε για τη διατήρηση και αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων αγροτών.

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του ΟΓΑ, στο πλαίσιο άλλωστε της ιδιαίτερης ευαισθησίας που επιδεικνύει το Κίνημα απέναντι στους αγρότες και τις ανάγκες τους. Πράγμα που προκύπτει και από την τομή της μετατροπής του ΟΓΑ σε οργανισμό κύριας ασφάλισης και από την ίδρυση των γραφείων του στην Κομοτηνή, υπευθύνων για όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Γιώργος Πεταλωτής προβληματίστηκε κυρίως για τα προβλήματα στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό και τις ελλείψεις σε μηχανογράφηση που του παρουσιάστηκαν. Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων αυτών, ώστε οι αγρότες μας να απολαμβάνουν των υπηρεσιών που δικαιούνται.

Η επίσκεψη του Γιώργου Πεταλωτή υπογράμμισε το ιδιαίτερο προσωπικό του ενδιαφέρον για την υλοποίηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο προβλέπεται:

 Στο πλαίσιο του Ελάχιστου Εγγυημένου Επιπέδου Αξιοπρεπούς Διαβίωσης το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για Βασική Σύνταξη 950 ευρώ το ζευγάρι.

 Η σταδιακή εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αγροτών με εκείνα των ασφαλισμένων των άλλων Ταμείων σε ότι αφορά προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και όρια ηλικίας. Ενδεικτικά όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

 Ένα σύγχρονο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δίκτυο κοινωνικής προστασίας για την ασφάλεια και την σιγουριά της αγροτικής οικογένειας με Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, γενναία υποστήριξη του «Βοήθεια στο σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: